Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Για μία θέση στην Εθνική Ασφαλιστική - Το πρώην στέλεχος της AXA και οι λομπίστες

Για μία θέση στην Εθνική Ασφαλιστική - Το πρώην στέλεχος της AXA και οι λομπίστες
Σχετικά Άρθρα
Το θρόνο της Εθνικής Ασφαλιστικής φέρεται να εποφθαλμιούν πρώην ανώτατα στελέχη της αγοράς που είναι υπέρ- ενεργά, αν και έχουν χάσει τις επί σειρά ετών ισχυρές θέσεις που κατείχαν..
Τα λόμπυ ξεκίνησαν να δουλεύουν, αποζητώντας να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα τους.
Πρώην ανώτατο στέλεχος από την ΑΧΑ Ασφαλιστικής ακούγεται ότι διεκδικεί «τίτλους» με τις διαπραγματεύσεις να φουντώνουν.
Και όχι μόνο, τα λόμπυ της εγχώριας αγοράς φέρεται να δουλεύουν υπέρ ικανοτάτων στελεχών που πέρασαν απαρατήρητοι στην διάρκεια ζωής της ΑΧΑ Ασφαλιστικής στην Ελλάδα.

Σε αναμμένα κάρβουνα χορεύουν

Ωστόσο, το «όνειρο» για πολλούς καθυστερεί καθώς για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή και να έχει αίσιο τέλος θα πρέπει να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια.
Επανήλθαν όπως έχει γράψει το ΒΝ δια χειρός Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού οι ανησυχίες για παιχνίδια αθέμιτου ανταγωνισμού στο τομέα της ιδιωτικής υγείας μια και το CVC Fund που αγοράζει την μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ελλάδας ελέγχει τα περισσότερα ιδιωτικά μεγάλα νοσοκομεία της χώρας.

Φόβοι και απειλές

Πηγές του ΒΝ ρητώς αναφέρουν ότι το παιχνίδι των ανατιμήσεων και του απόλυτου ελέγχου των τιμολογίων στα ιδιωτικά θεραπευτήρια έχει ξεκινήσει και δεν μπορεί να σταματήσει.
Οι όροι των συμβολαίων από την άλλη πλευρά μειώνουν καλύψεις και επιβάλλουν μεγάλες αναμονές.
Στο παιχνίδι αυτό έχουν δυναμικά εισέλθει και οι γιατροί.
Οι ασφαλιστικές που άλλοτε είχαν την δύναμη να διαπραγματευτούν τις συμβάσεις, σήμερα μεγάλο μέρος της δύναμης τους χάθηκε λόγω του ολιγοπωλίου που κυριαρχεί στην αγορά.
Η μεγάλη ανατροπή και το πέρασμα από το ολιγοπώλιο στο μονοπώλιο θα γίνει, οι ίδιοι υποστηρίζουν με την είσοδο της «νέας» Εθνικής Ασφαλιστικής.
Και μπορεί το 2021 να αποδειχτεί χρονικά μεγάλων αλλαγών για την Εθνική Ασφαλιστική με τη μεταβίβαση του 90,01% του μετοχικού της κεφαλαίου από την Εθνική Τράπεζα στο CVC Capital Partners’ Fund VII.–μπορεί και όχι, στελέχη της αγοράς πάντως δεν βλέπουν με καλό μάτι το «κοστούμι του γαμπρού.

Το bancassurance γράφει και σβήνει τους κανόνες στο παιχνίδι

Τα οικονομικά μεγέθη τώρα της Εθνικής Ασφαλιστικής το πρώτο εξάμηνο 2021, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ανακάμπτουν σταδιακά.
Τόσο το δίκτυο συνεργατών όσο και των πρακτόρων και μεσιτών και το δίκτυο των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας (Bancassurance) έγραψαν καλά αποτελέσματα.
Κομβικό σημείο ότι η παραγωγή του Bancassurance η οποία αυξήθηκε 33%, φτάνοντας τα 107,4 εκατομμυρίων λόγω αύξησης των αποταμιευτικών προγραμμάτων.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης