Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Επέλαση μεγάλων αυξήσεων στα ασφάλιστρα περιουσίας - Σαρώνουν οι cyber κίνδυνοι

Επέλαση μεγάλων αυξήσεων στα ασφάλιστρα περιουσίας - Σαρώνουν οι cyber κίνδυνοι
Οι τιμές χτύπησαν... ταβάνι
Σχετικά Άρθρα

Εκτοξεύτηκαν οι κίνδυνοι, εκτοξεύτηκαν και οι τιμές των ασφαλίστρων στα βιομηχανικά και εμπορικά ασφάλιστρα.
Σαρώνουν οι cyber κίνδυνοι καθώς και οι αυξήσεις τιμολογίων σε επιχειρήσεις.
Επί 16 τρίμηνα τα τιμολόγια έχουν πάρει την ανιούσα με πολλές επιχειρήσεις κυρίως μικρομεσαίες να μην αντέχουν το κόστος κάλυψης.
Παρά το ότι απειλούνται από μεγάλους κινδύνους όπως είναι οι κίνδυνοι cyber, δεν ασφαλίζονται.

Οι τιμές χτύπησαν ταβάνι

Αύξηση 15% σημείωσαν τα τιμολόγια των εμπορικών και βιομηχανικών ασφαλίσεων το τρίτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με το Διεθνή Δείκτη της Μεσιτικής Marsh.
Ουσιαστικά πρόκειται για μία συνέχεια αυξήσεων επί σειρά 16 τριμήνων, ωστόσο ο ρυθμός των αυξήσεων δεν είναι ίδιος για όλους τους κινδύνους και για όλες τις γεωγραφικές περιοχές.
Οι αυξήσεις στις τιμές πάντως δεν προβλέπεται να ξεπεράσουν τα ήδη υπάρχοντα επίπεδα, καθώς τα τιμολόγια έπιασαν ταβάνι πέρυσι το τέταρτο τρίμηνο με αυξήσεις που έφτασαν το 22%.
Εξαίρεση των φουσκωμένων τιμολογίων γενικά, όχι όμως ειδικά αποτελούν οι ΗΠΑ όπου τα τιμολόγια αυξήθηκαν 12% με 14%, μεταξύ δεύτερου και τρίτου τριμήνου.
Τις μεγαλύτερες αυξήσεις, ωστόσο πήραν οι γραμμές των cyber κινδύνων λόγω της μεγάλης αύξησης των απειλών ransomware.
Στις ΗΠΑ τα ασφάλιστρα για cyber χτύπησαν ταβάνι, σημειώνοντας το τρίτο τρίμηνο του 2021 αύξηση 96% από αύξηση 56% το δεύτερο τρίμηνο.
Στη Βρετανία για τους αντίστοιχους κινδύνους οι αυξήσεις έφτασαν στο 73% από 35% το δεύτερο τρίμηνο, κυρίως λόγω της αύξησης της συχνότητας των χτυπημάτων και της σφοδρότητα.

Φρένο και γκάζι

Σύμφωνα με την Marsh οι αυξήσεις στα τιμολόγια επιβραδύνθηκαν στους κλάδους περιουσίας, αστικών ευθυνών, διευθυντών και στελεχών.
Οι συνολικές αυξήσεις για όλους του κλάδους περιουσίας παγκοσμίως δεν ξεπέρασαν τα επίπεδα του 9% από 12% αυξήσεις που σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο του 2021, στα ασφάλιστρα ατυχημάτων σημειώθηκαν αυξήσεις μέχρι 6% σε μέσους όρους,
Τέλος τα τιμολόγια επαγγελματικών για αστικές ευθύνες χρηματοοικονομικών γραμμών αυξήθηκαν 32% από 34% το δεύτερο τρίμηνο.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης