Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Πρόβλημα με το deal CVC - Εθνικής Ασφαλιστικής; - Για «αρχική προσέγγιση» μιλά η Ευρωπαϊκή Αρχή Ανταγωνισμού

Πρόβλημα με το deal CVC - Εθνικής Ασφαλιστικής; - Για «αρχική προσέγγιση» μιλά η Ευρωπαϊκή Αρχή Ανταγωνισμού
Αίολο εξακολουθεί να παραμένει το μέλλον της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής από το CVC, καθώς 7 μήνες μετά τις ανακοινώσεις εξαγοράς από την Εθνική τράπεζα
Σχετικά Άρθρα

Ασαφές εξακολουθεί να παραμένει το μέλλον της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής από το CVC, καθώς 7 μήνες μετά τις ανακοινώσεις εξαγοράς από την Εθνική τράπεζα, δεν έχει υποβληθεί επίσημα προς την Ευρωπαϊκή Αρχή Ανταγωνισμού (DGComp) ερώτημα για έγκριση της πώλησης, παρά μόνο ενημέρωση για την «αρχική προσέγγιση».

Το θέμα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΒΝ κολλάει τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, όσο και στην Ελληνική, αφού ως γνωστόν έχουν εγερθεί θέματα «υπερσυγκέντρωσης» από τον αγοραστή, ιδιωτικών κλινικών παροχών υγείας.
Ενδεχόμενα, όλη αυτή η αναβλητικότητα, ερμηνεύεται και από την απροθυμία της διοίκησης να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων που έχουν προχωρήσει, εδώ και δύο μήνες, σε πρόσκληση για τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση.
Τελικά το ραντεβού κλείστηκε για τις 2 Νοεμβρίου.
Πάντως, ο νέος μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής έχει να αντιμετωπίσει και τον ανταγωνισμό όπως διαμορφώνεται από τις εξαγορές που έκαναν Generali και NN Hellas.
Με την πρώτη να παίζει πλέον και στον τομέα του Bancassurance, μετά την συνεργασία με την Alpha Bank, ενώ η δεύτερη με την εξαγορά της Metlife ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο την ήδη εμβληματική παρουσία της στον κλάδο ζωής και υγείας.

Τι λένε οι Ευρωπαίοι

Σε απαντητική επιστολή προς το σύλλογο η Ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού αναφέρει ότι «Από την στιγμή που η προτεινόμενη εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από το CVC θα γνωστοποιηθεί προς την Ε.Ε., η Επιτροπή θα δημοσιεύσει μια περίληψη στην επίσημη εφημερίδα (Series C) προσκαλώντας ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη για σχόλια (πχ. τον Σύλλογο Εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής).
Μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευτεί μια τέτοια περίληψη στο επίσημο φύλλο της εφημερίδας, λόγω του ότι η προτεινόμενη εξαγορά δεν έχει γνωστοποιηθεί στην Ε.Ε.».
Να σημειωθεί τέλος, ότι συνδικαλιστική παράταξη στην ιστοσελίδα του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής ρίχνει “καρφιά” για την επιλογή του αγοραστή στο πρωθυπουργικό περιβάλλον με αφορμή, όπως ισχυρίζεται, την πρόσληψη της κόρης του Πρωθυπουργού στα γραφεία της CVC στο Λονδίνο, λίγο καιρό μετά την συμφωνία της πώλησης.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης