Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Όταν στην Εθνική Ασφαλιστική η διοίκηση ασκείται από τους συνδικαλιστές

Όταν στην Εθνική Ασφαλιστική η διοίκηση ασκείται από τους συνδικαλιστές
Η διαρκής αδυναμία πώλησης, οι διαψεύσεις που επιβεβαιώνουν το bankingnews, το teleconference και τα ερωτήματα
Κι όμως το ζήσαμε σε αυτό.
Σε ρεπορτάζ του bankingnews για τις μεθόδους που μετέρχεται η Εθνική Ασφαλιστική να μην απαντά η εταιρία αλλά ο Σύλλογος Εργαζομένων γεγονός που έρχεται να ενισχύσει τα όσα αναφέρονται περί συνδιοίκησης.
Μιας συνδιοίκησης που επί χρόνια αποτελεί εμπόδιο στην προσπάθεια της Εθνικής Τράπεζας να πουλήσει την εταιρία.
Είναι πάντως ενδιαφέρον το γεγονός ότι ακόμα και ο κ. Πετσαλάκης Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων και μέλος του ΔΣ της Εθνικής Ασφαλιστικής στην προσπάθειά του να διαψεύσει επιβεβαιώνει τα πάντα. 
Και κυρίως τις αυξήσεις που έγιναν στα συμβόλαια εν μέσω κορωνοϊού.
Αυξήσεις οι οποίες προκάλεσαν και ζημία στην παραγωγή νέων συμβολαίων γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σταύρος Κωνσταντάς να καλέσει τους μεγάλους παραγωγούς ασφαλίσεων σε teleconference προκειμένου να «διαγνώσει» ότι η παραγωγή δεν πάει καλά και να ζητήσει να εντείνουν τις προσπάθειές τους.
Πάντως ο Σύλλογος επιβεβαιώνει ότι έγινε προσπάθεια να σπάσουν τα επενδυτικά που συνδέονται με ασφάλισης ζωής με εγγυημένο επιτόκιο στη λήξη τους ισχυριζόμενος ότι «η πρόταση που έγινε από την πλευρά της Εταιρίας μας περιελάβανε την δυνατότητα της καταβολής προς τον ασφαλισμένο του συσσωρευμένου κεφαλαίου πλέον το εγγυημένο επιτόκιο μειωμένο κατά μια ποσοστιαία μονάδα».
Το ότι δεν ήταν υποχρεωμένος ο ασφαλισμένος να δεχτεί την πρόταση είναι αυτονόητο.
Μόνο που ο Σύλλογος ξέχασε να πει γιατί προέβη στη συγκεκριμένη πρακτική η εταιρία.
Κατά τα λοιπά ο Σύλλογος παραδέχεται πως ούτε sms εστάλησαν διατυπώνοντας την καινοφανή θεωρία περί ελαστικότητας καταβολής της δόσης και ισχυριζόμενη ότι η  «Η απόφαση της Εταιρίας μας ήταν ότι στο διάστημα 1/4/2020 – 30/4/2020 δεν θα ακυρωθεί κανένα συμβόλαιο».
Μόνο που εδώ μιλάμε για ενημερωτικά έκδοσης του λογαριασμού.
Πέραν τούτου θα παρακαλούσαμε το Σύλλογο να μας πει με ποιον τρόπο ενημέρωθηκαν οι ασφαλισμένοι για την μη ακύρωση των συμβολαίων γιατί όσο και αν ψάξαμε τέτοια ενημέρωση, ανακοίνωση, δελτίο τύπου δεν υπάρχει.
Επιπλέον η παραδοχή για αυξήσεις 5,5% σε 14.000 συμβόλαια είναι σαφής. Μόνο που δεν είναι νόμιμη γιατί τέτοιο ύψος αναπροσαρμογής δεν προβλέπεται στους όρους των συμβολαίων και το χειρότερο είναι ότι έγινε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και όταν όλοι οι ασφαλισμένοι ήταν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους.
Οι δικαιολογίες περί ΙΟΒΕ είναι τουλάχιστον αστείες καθώς σε συμβόλαια που έχουν συναφθεί προ του 2000 ούτε κατά φαντασίαν δεν υπάρχουν όροι για ΙΟΒΕ και άλλα ανάλογα ερευνητικά ιδρύματα.
Τέλος σε ότι αφορά στην ανεπαρκή αντασφάλιση θα θέλαμε να ενημερώσουμε το Σύλλογο ότι είμαστε ανοικτοί να μας εξηγήσουν τους τεχνικούς όρους που επικαλούνται και να τεκμηριώσουν την επαρκή αντασφάλιση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης