Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Αυτοί είναι οι 16 μεγαλύτεροι εναλλακτικοί αντασφαλιστές στον κόσμο

Αυτοί είναι οι 16 μεγαλύτεροι εναλλακτικοί αντασφαλιστές στον κόσμο
Μείωση κόστους κεφαλαίου με νέο επιχειρηματικό μοντέλο
Σχετικά Άρθρα

Από τα 28 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του έτους 2011, έφτασαν περίπου τα 97 δισεκατομμύρια δολάρια το 2ο τρίμηνο του 2021 τα εναλλακτικά αντασφαλιστικά κεφάλαια.
Κατέχουν μερίδιο 15% στα συνολικά κεφάλαια των αντασφαλιστών.
Από κοινού εναλλακτικά και παραδοσιακά αντασφαλιστικά κεφάλαια αποτελούν ένα ισχυρό επιχειρηματικό μοντέλο που συνίσταται για την συνολική μείωση του κόστους κεφαλαίου.
Στο κοντινό παρελθόν χαρακτηρίστηκε άσκοπη η παρουσία τους, σήμερα συνυπάρχουν με τα παραδοσιακά αντασφαλιστικά κεφάλαια, περιλαμβάνουν μορφές εγγυημένων αντασφαλίσεων, ομολόγων καταστροφών και άλλων επενδυτικών σχημάτων και χρησιμοποιούνται ευρέως από τους αντασφαλιστές για να μειώσουν το συνολικό κόστος κεφαλαίου τους, να διαχειριστούν τα επιχειρηματικά ανοίγματα αιχμής, να βελτιώσουν τις αποδόσεις προσαρμοσμένες στον κίνδυνο και να ενισχύσουν τις επιδόσεις της αντασφάλισης, σύμφωνα με την Moody’s.

Πλατφόρμες με πολλά κέρδη και υψηλές αμοιβές

Η νέα μορφή επιχειρηματικού μοντέλου των αντασφαλιστών έχει πλέον ενσωματώσει τα εναλλακτικά επενδυτικά κεφάλαια μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο έκθεσης του κλάδου και αυξάνοντας ταυτόχρονα την οικονομική του ισχύ.
Ορισμένοι αντασφαλιστές έχουν δημιουργήσει πλατφόρμες κεφαλαίων υπό διαχείριση τρίτων, στοχεύοντας σε θεσμικούς επενδυτές μέσω κοινοπραξιών sidecar και ασφαλιστικών τίτλων (ILS). Κατ’ αυτόν τον τρόπο έχουν δημιουργήσει μια ροή σχετικά σταθερών εσόδων.
Περίπου το 45% των συνολικών εναλλακτικών κεφαλαίων το διαχειρίζονται αντασφαλιστές μέσω επενδυτικών σχημάτων, ILS funds και σχήματα εγγυημένης αντασφάλισης. Σημειώνεται το 2020, έξι επιχειρήσεις έγραψαν έσοδα από αμοιβές ύψους 494 εκατομμυρίων δολαρίων.
Οι μεγαλύτεροι αντασφαλιστές εναλλακτικών κεφαλαίων και τα υπό διαχείριση κεφάλαια τρίτων άνω των 600 εκατομμυρίων δολαρίων.
δαφασφα.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης