Ασφαλιστικά Νέα

Καταναλωτές βομβαρδίζουν τις ασφαλιστικές για τα προϊόντα άνθρακα

Καταναλωτές βομβαρδίζουν τις ασφαλιστικές για τα προϊόντα άνθρακα
Στον δρόμο κατά ή υπέρ των μεγάλων συμφερόντων;
Σχετικά Άρθρα

Φρένο στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις που ασφαλίζουν προϊόντα άνθρακα θέλουν να βάλουν οι καταναλωτές.
Στους δρόμους βγαίνουν για να ακουστεί δυνατά η φωνή τους με πανό επωφελούμενοι από τις νέες πολιτικές για την προστασία του κλίματος, αλλά και τα δικαιώματα που έχουν ως καταναλωτές από τις αλλαγές που έχουν γίνει στις νομοθεσίες των κρατών.
H πλάστιγγα γέρνει υπέρ τους.
Για τις επιχειρήσεις, ωστόσο το ζητούμενο είναι η ομαλή μετάβαση στην νέα οικονομία και το κέρδος για να μπορέσουν να ζήσουν.
Σε 13 πόλεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, πολίτες βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν κατά της Ασφαλιστικής Αγοράς των Lloyds του Λονδίνου απαιτώντας να σταματήσουν εδώ και τώρα να ασφαλίζουν τα ανθρακωρυχεία.
Μάλιστα οι διαδηλώσεις αυτές προγραμματίστηκαν να γίνουν την ημέρα που άνοιξε το μαγαζί των Lloyds, μετά από μήνες αδράνειας από σκληρό lockdown, σηματοδοτώντας τις διαθέσεις όλων των ομάδων που θέλουν να πάρουν στα χέρια τους τις πολιτικές των ασφαλιστικών επιχειρήσεων για το κλίμα.

Δεν σηκώνουν χειρόφρενο

Swiss Re, Munich Re, Hannover Re, Zurich, Allianz, Generali, AXA, Zurich Insurance έχουν ήδη δεσμευτεί να συμβάλλουν στις Συμφωνίες που γίνονται για την προστασία του πλανήτη μειώνοντας σταδιακά τα ποσοστά ασφάλισης απέναντι σε βιομηχανίες ορυκτών καυσίμων, αλλά θέσεις σε τίτλους και δείκτες που περιλαμβάνουν εταιρείες / βιομηχανίες ορυκτών καυσίμων και προϊόντων άνθρακα.
Στα Lloyds του Λονδίνου, οι underwriters και οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις με την μορφή των Συνδικάτων με θέσεις σε όλο τον κόσμο γράφουν κινδύνους και ασφαλίζουν περίπου το 40% της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας.
Σημαντικό ποσοστό αποτελούν τα ορυκτά καύσιμα.

Αθέτηση συμφωνίας σημαίνει αφερεγγυότητα με κίνδυνο να βρεθούν στα εδώλια

Εφικτό να αθετήσουν για όσα έχουν υπογράψει και δεσμευτεί οι ασφαλιστικές είναι αδύνατο καθώς θα θεωρηθούν αφερέγγυες, ωστόσο οι οργανώσεις για την προστασία του κλίματος στο Ηνωμένο Βασίλειο απαιτούν να τερματίσουν τις πολιτικές ασφάλισης θανατηφόρων έργων εδώ και τώρα και όχι σταδιακά μέχρι το 2030.
Οι οργανώσεις αυτές έχουν συνδεθεί και με άλλες αγγλόφωνες χώρες όπως είναι η Αυστραλία, επικαλούμενες την μεταξύ τους αλληλεγγύη.
Ο δρόμος για την μετάβαση στην νέα οικονομία δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, ούτε αποδεικνύεται ότι οι νέες μορφές ενέργειας είναι 100% αβλαβείς προς το περιβάλλον, καθώς απαιτούνται νέοι πόροι για την παραγωγή τους, ωστόσο τα κέρδη από τις νέες μορφές ενέργειας στην οικονομία υπολογίζονται περίπου γκρόσο μότο στα 30 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης