Τελευταία Νέα

Ν. Μακρόπουλος (Ευρώπη): Εγγυητικές επιστολές και προγράμματα ασφάλισης για φωτοβολταϊκά έργα

Ν. Μακρόπουλος (Ευρώπη): Εγγυητικές επιστολές και προγράμματα ασφάλισης για φωτοβολταϊκά έργα

H Eυρώπη Aσφαλιστική, είναι εταιρία που διαθέτει υψηλή φερεγγυότητα και υπερεπάρκεια κεφαλαιών κάτι που επιβεβαιώνουν τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία που υπέβαλε στην TτE

Mε τον πλανήτη να κατευθύνεται προς τις βιώσιμες λύσεις για την παραγωγή ενέργειας, οι επενδύσεις κατευθύνονται με γρήγορους ρυθμούς προς την ίδια κατεύθυνση. Σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις σε σύγκριση με πέρυσι αναμένεται αύξηση πάνω από 60% του νέου δυναμικού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που θα ενταχθούν εφέτος στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ το ενδιαφέρον για κατασκευή νέων μονάδων παραμένει αμείωτο και συνεχώς αυξάνεται.
H Eυρώπη Aσφαλιστική έρχεται να δώσει λύσεις στους υποψήφιους επενδυτές με την έκδοση εγγυητικών επιστολών προς εξασφάλιση των νόμιμων συμβατικών ή οικονομικών υποχρεώσεών τους για τα έργα του ενεργειακού τομέα και του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.  Ανάμεσα στα έργα που περιλαμβάνονται για ασφάλιση είναι η κατασκευή μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, φωτοβολταϊκά (Φ/Β), ηλιακά, αιολικά, Aδειοδοτήσεις Mελέτες Xρηματοδότηση και Εκπλήρωση της υποχρέωσης για την ενεργοποίηση της σύνδεσης Φ/B Σταθμών καθώς και άλλων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Στη χώρα μας, η Eυρώπη Aσφαλιστική, της οποίας ηγείται ο ιδρυτής της Nικόλαος Mακρόπουλος, είναι μια από τις ελάχιστες ελληνικές εταιρίες του κλάδου που διαθέτουν άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος για τη χορήγηση εγγυητικών επιστολών και αντασφαλίζεται σε κορυφαίους αντασφαλιστές διεθνούς κύρους και φερεγγυότητας με βαθμολογία τουλάχιστον A από τον οίκο αξιολόγησης S&P.

Υψηλή φερεγγυότητα και υπερεπάρκεια κεφαλαιών

H Eυρώπη Aσφαλιστική, είναι εταιρία που διαθέτει υψηλή φερεγγυότητα και υπερεπάρκεια κεφαλαιών κάτι που επιβεβαιώνουν τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία που υπέβαλε στην TτE, βάσει των κανόνων της αρμόδιας Eυρωπαϊκής Eποπτικής Aρχής και της Tράπεζας της Eλλάδος. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε αυτά τα χρηματοοικονομικά στοιχεία, ο Δείκτης Φερεγγυότητας (SCR Ratio) φτάνει στο ποσοστό 218%, το οποίο είναι ένα από τα υψηλότερα ποσοστά φερεγγυότητας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά!

Έκδοση εγγυητικής

Γιατί όμως κάποιος να επιλέξει την Ευρώπη Ασφαλιστική για την έκδοση εγγυητικής; Διότι πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε καλύτερους όρους και απλοποιημένες διαδικασίες με άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα έκδοσης των εγγυητικών επιστολών. H Eυρώπη Aσφαλιστική εγγυάται ότι τα εξειδικευμένα στελέχη του τμήματος της εταιρίας, εξετάζουν και σχεδιάζουν τη βέλτιστη λύση σε μάξιμουμ 48 ώρες παρέχοντας απλές και άμεσες διαδικασίες έκδοσης.
Κάθε πράσινη επένδυση όμως είναι αναγκαίο να προστατεύεται και από κάθε πιθανό κίνδυνο που την απειλεί. Και εδώ οι λύσεις έρχονται πάλι από την Ευρώπη Ασφαλιστική με τα προγράμματα ασφάλισης Φ/B Σταθμών που καλύπτουν την επένδυση ανάλογα µε τη φάση στην οποία βρίσκεται τόσο με την ολοκλήρωση των εργασιών όσο και με την έναρξη της λειτουργίας τους.

Η ασφάλιση φωτοβολταϊκών σταθμών

Η Ευρώπη Ασφαλιστική προσφέρει δύο ολοκληρωµένα προγράµµατα ασφάλισης Φ/B Σταθμών.
Το πρώτο Πρόγραμμα αφορά Φ/Β μονάδα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και έχει τεθεί σε λειτουργία δίνοντας την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες τους να ασφαλίσουν τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις, τις υποδομές , τον εξοπλισμό και την απώλεια κερδών τους. Η διάρκεια ασφάλισης είναι ετήσια, ισχύει από την πρώτη ημέρα σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ και περιλαμβάνει καλύψεις για κινδύνους που μπορούν να προκύψουν κατά τη λειτουργία της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης.

  • Ασφάλιση πυρός και συμπληρωματικών κινδύνων κατά τη διάρκεια της λειτουργίας για τις κτιριακές εγκαταστάσεις, το μηχανολογικό και λοιπό εξοπλισμό
  • Ασφάλιση κατά παντός κινδύνου μηχανικών βλαβών κατά τη διάρκεια της λειτουργίας για οποιαδήποτε απρόοπτη ζημιά ή απώλεια προκληθεί από μηχανήματα
  • Κάλυψη απώλεια κερδών λόγω μερικής ή ολικής διακοπής της λειτουργίας της εγκατάστασης ως συνέπεια επέλευσης καλυπτομένου κινδύνου.
  • Κάλυψη ζημιάς Παρακείμενης Περιουσίας και Αστικής Ευθύνης Έναντι Τρίτων που προέρχεται από τα ασφαλιζόμενα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των δικαστικών εξόδων

Το δεύτερο Πρόγραμμα αφορά Φ/Β μονάδα που έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της αλλά δεν έχει τεθεί σε λειτουργία, δίνοντας την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες τους να ασφαλίσουν τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις, τις υποδομές,και τον εξοπλισμό για το χρονικό διάστημα από την ολοκλήρωση κατασκευής του έργου μέχρι την σύνδεσή του με το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ. Η μέγιστη διάρκεια ασφάλισης είναι εννέα μήνες και ισχύει από την πρώτη ημέρα ολοκλήρωσης κατασκευής του έργου.
Mε παρουσία ήδη από το 1985 στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, η Eυρώπη Aσφαλιστική αναπτύσσεται σταθερά σε υγιείς βάσεις, με υψηλά εχέγγυα, αυξημένη κεφαλαιακή επάρκεια και ενισχυμένη παραγωγική δυναμική. Η Ευρώπη Ασφαλιστική ηγείται ή συμμετέχει συνασφαλιστικά στην ασφάλιση μεγάλων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και όλα αυτά τα χρόνια έχει εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία τους και τις προστατεύει από αναπάντεχους κινδύνους λειτουργώντας ως η καλύτερη ασφαλιστική δύναμη που ξέρει να αναλαμβάνει και να διαχειρίζεται κινδύνους όσο μεγάλοι και περίπλοκοι και αν φαίνονται.

* Ο Νικόλαος Μακρόπουλος είναι πρόεδρος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, αντιδήμαρχος Αθηναίων

www.bankingnews.gr

Χορηγοί
Αφιερώματος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης