Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

HSBC: Δώστε ψήφο εμπιστοσύνης στις ευρωπαϊκές μετοχές! Θα συνεχίσουν να προκαλούν θετικές εκπλήξεις! Η άνοδος θα συνεχιστεί! Οι αποτιμήσεις μπορεί να μην είναι... φανταστικές, αλλά σίγουρα προσφέρουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες!

HSBC: Δώστε ψήφο εμπιστοσύνης στις ευρωπαϊκές μετοχές! Θα συνεχίσουν να προκαλούν θετικές εκπλήξεις! Η άνοδος θα συνεχιστεί! Οι αποτιμήσεις μπορεί να μην είναι... φανταστικές, αλλά σίγουρα προσφέρουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες!
Επενδυτές προσοχή! Οι ευρωπαϊκές μετοχές θα συνεχίσουν να εκπλήσσουν θετικά τους πάντες καθ' όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, 2013!
Τα ανωτέρω διαμηνύει η HSBC, σε νέα έκθεσή της για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας και δη των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.
"Οι ευρωπαϊκές μετοχές μπορούν να μας εκπλήξουν και πάλι. Η άνοδος θα συνεχιστεί", προβλέπει ο Peter Sullivan, κορυφαίος αναλυτής του οίκου, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά ζητήματα και συντάκτης της εν λόγω έκθεσης, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Για την εκτίμησή του αυτή o οίκος επικαλείται την ολοένα και βελτιούμενη εικόνα που παρουσιάζουν τα εταιρικά αποτελέσματα στην Ευρώπη, κατά το τελευταίο διάστημα.
Το κλίμα στις αγορές παραμένει ευνοϊκό, τονίζει ο αναλυτής. Όπως προσθέτει στη συνέχεια, τα εταιρικά αποτελέσματα στην Ευρώπη - για το πρώτο τρίμηνο του 2013 - κρίνονται εξαιρετικά ισορροπημένα.
Η μέχρι στιγμής εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων, εξηγεί ο Sullivan, προετοιμάζει το έδαφος για ακόμη ισχυρότερα κέρδη - σε εταιρικό επίπεδο - τα αμέσως επόμενα τρίμηνα.
"Βιώνουμε μια μάλλον ασυνήθιστη τάση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι ενδιαφέρουσα. Οι εκπλήξεις στα προσεχή τρίμηνα θα είναι θετικές", προβλέπει επίσης.
Και διαπιστώνει: Από το 2000 μέχρι σήμερα, τα εταιρικά κέρδη έχουν σχεδόν διπλασιαστεί!
"Οι αποτιμήσεις δεν κρίνονται... φανταστικές, αλλά σίγουρα υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις στις ευρωπαϊκές αγορές!", σπεύδει να διαμηνύσει, σε άκρως αισιόδοξο τόνο.
Αλλά ο Sullivan προειδοποιεί: Οι διεθνείς αγορές θα βρεθούν αντιμέτωπες με μεγάλη αστάθεια και μεταβλητότητα, όταν οι ισχυρότερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη αποφασίσουν να βάλουν οριστικό τέλος στα προγράμματα αγοράς κρατικών ομολόγων! Και αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί...
"Επενδυτές... διατηρήστε την ψυχραιμία σας και συνεχίστε να αγοράζετε ευρωπαϊκές μετοχές!".
Αυτή είναι η τελευταία επενδυτική συμβουλή που δίδει προς πάσα κατεύθυνση η Goldman Sachs, μέσω της τελευταίας έκθεσής της.
Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά ο οίκος, το γεγονός πως οι διεθνείς αγορές το τελευταίο διάστημα έχουν επιδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου ράλι, φλερτάροντας με τα ιστορικά υψηλά όλων των εποχών, δεν σημαίνει πως αυτόματα οι επενδυτές πρέπει να σταματήσουν να αγοράζουν μετοχές.
Αντίθετα, ο οίκος προτείνει: Επενδυτές, συνεχίστε να αγοράζετε μετοχές!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης