Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Αmber alert, το ΠΑΣΟΚ αγνοείται... - Ο Στέφανος Κασσελάκης κρύβει τον «πράσινο ήλιο»

Αmber alert, το ΠΑΣΟΚ αγνοείται... - Ο Στέφανος Κασσελάκης κρύβει τον «πράσινο ήλιο»
Μέχρι στιγμής η Χαριλάου Τρικούπη παραμένει στο περιθώριο της πολιτικής ζωής
Σε βαθιά νερά φαίνεται πως βουλιάζει -αντί να αλλάζει- το ΠΑΣΟΚ, περιμένοντας ματαίως τον παράγοντα «εσωστρέφεια» να διασπάσει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Παρότι οι ψηφοφόροι του ανέμεναν υλοποίηση του διακηρυγμένου στόχου του προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη να καταστούν η «σοβαρή αντιπολίτευση» της χώρας, μέχρι στιγμής η Χαριλάου Τρικούπη παραμένει στο περιθώριο της πολιτικής ζωής.
Αδιάψευστος μάρτυρας περί αυτού είναι οι δημοσκοπήσεις.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, o άλλοτε ανατέλλων «πράσινος ήλιος» διατηρεί πιεσμένη τη δημοφιλία του: 9,5% (MRB), 11,5% (Prorata), 12,5% (Metron Analysis), 11,7% (Alco), 10,5% (Pulse).
Υπενθυμίζεται πως στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη μετά βίας ανέβασε τα ποσοστά του, παρά την οξεία κριτική που δέχεται η ΝΔ και το διαφαινόμενο μπάχαλο στον μεγάλο αντίπαλό του για την κατάληψη του ζωτικού χώρου της Κεντροαριστεράς … - και το ορόσημο των ευρωεκλογών, όπως τα ίδια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν επισημάνει, κείται εξαιρετικά μακράν.
Παράλληλα, οι παρεμβάσεις της πράσινης παράταξης, στη μετά Φώφη Γεννηματά εποχή, παραμένουν με τα «φώτα νυσταγμένα και βαριά», σαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να έχουν αποκοπεί από τα τεκταινόμενα, γαντζωμένα στη ραστώνη του αποκαλόκαιρου.
Απροθυμία για υψηλούς τόνους, δημιουργική ασάφεια, θολά νερά.
Αλλά η εποχή δεν αφήνει περιθώρια για πολιτικούς «ισαποστάκηδες».
Το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, χρειάζεται πραγματικές πρωτοβουλίες τόσο σε επικοινωνιακό όσο και σε επίπεδο πράξης.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως στη Χαριλάου Τρικούπη θα παλέψουν για να αποφύγουν τη διάσπαση, καθώς λόγω των επιλογών Ανδρουλάκη, επικρατεί έντονη εσωστρέφεια.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως μαρτυρείται, έχει δημιουργήσει τη δική του αυλή, με το κλίμα πλέον να δύναται να χαρακτηριστεί εμφυλιοπολεμικό.

Η λογική του ώριμου φρούτου…

Σε αντίθεση ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης είναι άνθρωπος του πράττειν.
Ματαιώνει τη λογική του ώριμου φρούτου, δηλαδή την προσδοκία της κυβερνητικής φθοράς, και τα αλλάζει όλα, παρά την ενδοκομματική αμφισβήτηση που εκφράζει το ναρκισσιστικό ιερατείο της αριστερής Ομπρέλας.
Ευαγγελίζεται κάθαρση, απομάκρυνση του συντηρητικού Μητσοτάκη, δημοκρατική λειτουργία του κράτους, άμεση ευθυγράμμιση της ελληνικής νομοθεσίας με τις πιο προοδευτικές ευρωπαϊκές χώρες σε όλα τα θέματα ισότητας και προστασίας των γυναικών, των μονογονεϊκών οικογενειών, των αναπήρων και των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων – και το εννοεί.
Επιλέγει το σκληρό ροκ και τη στροφή στο πατριωτικό συναίσθημα για να αντιπαρατεθεί με την κυβερνώσα παράταξη της ΝΔ… στην οποία δεν αφήνει πλέον άλλο περιθώριο παρά να κινηθεί δεξιότερα για να διαφοροποιηθεί.
Ειδικά, μάλιστα, η μετάβαση στην Πατριωτική Αριστερά, δηλαδή στον αγώνα για τη διαφύλαξη και την ενδυνάμωση τόσο των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού, όσο των δικαιωμάτων και δυνατοτήτων της χώρας στο διεθνές σύστημα, φαίνεται να αποδίδει...
Αντίθετα με ό,τι συνέβαινε τις προηγούμενες τετραετίες διακυβέρνησης, πλέον, βάσει των διακεκηρυγμένων σε φραστικό επίπεδο στόχων, βασικό κριτήριο εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελούν τα εθνικά συμφέροντα, που θα διασφαλίζουν η ενεργητική δημοκρατική εξωτερική και αμυντική πολιτική.
Το τζίνι Κασσελάκης βγήκε από το μπουκάλι και τα αλλάζει όλα…

Νίκος Συναδινός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης