Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Προς τους αρμόδιους: Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη δεν είναι για σβήνουν θάμνους

Προς τους αρμόδιους: Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη δεν είναι για σβήνουν θάμνους
Δύο νέοι πιλότοι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος και πέρασαν στο πάνθεον των ηρώων
Η πτώση του CL 215 σε live μετάδοση πάγωσε την κοινή γνώμη που άθελά της έγινε αυτόπτης μάρτυρας σε ένα θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα με τον άδικο θάνατο των δύο πιλότων, του κυβερνήτη Σμηναγού(Ι) Χρήστου Μουλά και του συγκυβερνήτη Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη. Δύο νέοι πιλότοι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος και πέρασαν στο πάνθεον των ηρώων.
Η live πτώση του CL 215 μας αποκαλύπτει ότι ο σχεδιασμός κατάσβεσης των πυρκαγιών που να σημειωθεί αυξάνονται λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αποδεικνύει ότι η επιχειρησιακή ομάδα κατάσβεσης των πυρκαγιών δεν έχει βρει τα πατήματα της.
Είναι γνωστό ότι CL 215 είναι παλιά Α/Φ αλλά με τεχνικούς όρους ικανά να ανταποκριθούν στην αποστολή της. Επιπλέον για κάθε αεροπορικό μέσο που είναι σε πτήση μπορεί για κάποιο λόγο να πέσει.
Το γεγονός ότι δεν πέφτουν με συχνότητα μας λέει ότι τα προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας κάνει σωστά τη δουλειά της.
Ακόμη και η πρόσφατη παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να επισκεφτεί την Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας την 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης και την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών όπως και οι δηλώσεις του για την αντικατάσταση των «γερασμένων» CL 215 με νέα αεροσκάφη δεν μειώνουν την ικανότητα των Α/Φ να συμμετέχουν στην κατάσβεση.
Η ζωντανή εικόνα κατάσβεσης του μοιραίου CL 215 όπως και η πτώση του αποκαλύπτει ότι το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής που έχει αναλάβει το συντονισμό των μέσων γα την κατάσβεση της φωτιάς στο Πλατανιστό Ευβοίας έχει τα δικά του κριτήρια επιλογής.
Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη δεν είναι για να σβήνουν θάμνους αλλά να συμμετέχουν στη πυρκαγιά για να μειώσουν την ένταση της έτσι ώστε το προσωπικό που είναι στο έδαφος να δουλέψει με καλύτερους όρους για τον έλεγχο της κατάσβεσης.
Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής πρέπει να αξιοποιεί τα αεροπορικά μέσα με σεβασμό και να τα κατευθύνει με αποτελεσματικό τρόπο στη μάχη της πυρόσβεσης.
Είναι γνωστό ότι όταν απειλούνται οι περιουσίες τους των πολιτών από τις φωτιές ζητούν ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο. Η αντίληψη του μέσου πολίτη δεν μπορεί να καθοδηγεί την ομάδα διαχείρισης πυρόσβεσης που θα στέλνει τα πυροσβεστικά α/φ.
Η Πολεμική Αεροπορία πήρε τους δύο αδικοχαμένους πιλότους από 18 χρονών τους εκπαίδευσε τους μεγάλωσε στην μεγάλη αεροπορική οικογένεια τους. Η ηγεσία της Π.Α ως «πατέρας» και η «μητέρα» των χειριστών να τα προστατεύει από τους αδαείς πυροσβέστες που νομίζουν ότι τα παλικάρια των πυροσβεστικών αεροσκαφών είναι για να σβήνουν θάμνους. Κύριοι της Πυροσβεστικής να αξιοποιείται τα πυροσβεστικά αεροσκάφη με σεβασμό. Δεν σας ανήκουν και κυρίως δεν είναι για θελήματα !!!.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingenews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης