Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Eurasia Group: Η αβεβαιότητα συντηρεί το ρυθμό εκροής των ελληνικών καταθέσεων

Eurasia Group: Η αβεβαιότητα συντηρεί το ρυθμό εκροής των ελληνικών καταθέσεων
"Σε περίπτωση νέας πολιτικής αβεβαιότητας ο ρυθμός των εκροών θα επιταχυνθεί"
Επιτάχυνση του ρυθμού εκροής των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες αναμένει η Eurasia Group, φοβούμενη αναβίωση της πολιτικής αβεβαιότητας.
Ειδικότερα, σχολιάζοντας τη νέα μείωση των συνολικών καταθέσεων στα 133,65 δισ. ευρώ, η Eurasia Group εκτιμά πως η αβεβαιότητα στην εγχώρια οικονομία συντηρεί το ρυθμό εκροής των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες.
Μάλιστα, σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα, σε περίπτωση νέας πολιτικής αβεβαιότητας ο ρυθμός των εκροών θα επιταχυνθεί περαιτέρω, οδηγώντας την κυβέρνηση στην επιβολή περιορισμών στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι καταθέσεις των ελληνικών τραπεζών τον Απρίλιο υποχώρησαν στα 133,65 δισ. ευρώ έναντι 138,55 δισ. τον Μάρτιο του 2015.
Με βάση εκτιμήσεις τον Μάιο του 2015 οι καταθέσεις υποχώρησαν στα 129 δισ. ευρώ.
Οι καταθέσεις των νοικοκυριών τον Απρίλιο του 2015 υποχώρησαν στα 114,425 δισ. ευρώ.
Αξίζει να αναφερθεί ότι από το ιστορικό υψηλό των καταθέσεων στα 237,8 δισ. τον Ιανουάριο του 2015 οι καταθέσεις έχουν μειωθεί σωρευτικά 109 δισ. ευρώ η μεγαλύτερη μείωση κοινωνικού πλούτου στην ελληνική ιστορία που αντιστοιχεί στο 58% του ελληνικού ΑΕΠ.
Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι από τα 36 δισ. μείωσης καταθέσεων στο διάστημα Δεκεμβρίου του 2014 με Μάιο του 2015 μόνο 6 δισ. έφυγαν στο εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης