Σε μια εκτίμηση-σοκ προχωρά η Fitch Ratings, θέτοντας ως βασικό σενάριο ότι τo Στενό του Hormuz θα παραμείνει ουσιαστικά κλειστό για διάστημα έως και έναν μήνα. Παρά το γεγονός ότι ο οίκος αξιολόγησης θεωρεί πως τα κράτη της Μέσης Ανατολής μπορούν να απορροφήσουν το πλήγμα εντός των υφιστάμενων αξιολογήσεών τους, προειδοποιεί για σημαντικούς κινδύνους που θα μπορούσαν να ανατρέψουν τις ισορροπίες στην περιοχή.
Τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) -εκτός από το Ομάν- και το Ιράκ αποστέλλουν το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών υδρογονανθράκων τους μέσω του Hormuz.
Το Μπαχρέιν, το Ιράκ, το Κουβέιτ και το Κατάρ στέλνουν μεταξύ 87% και 95% των εξαγωγών τους μέσω των Στενών, ενώ το Ιράκ και το Κατάρ έχουν ήδη διακόψει σημαντικό μέρος της παραγωγής τους. H Fitch εκτιμά ότι κάθε εβδομάδα κλεισίματος θα μειώνει τα έσοδα από τις εξαγωγές υδρογονανθράκων κατά περίπου 0,4% του ΑΕΠ για αυτά τα τέσσερα κράτη, βάσει των δεδομένων για το 2025 και μιας υποτιθέμενης τιμής πετρελαίου στα 85 δολ. ανά βαρέλι.
Η σχέση μεταξύ εξαγωγών και κρατικών εσόδων δεν είναι γραμμική, αλλά η κατεύθυνση θα είναι η ίδια. Το Κουβέιτ και το Κατάρ διαθέτουν σημαντικά αποθεματικά προστασίας με πολύ μεγάλα ξένα περιουσιακά στοιχεία, γεγονός που θα επιτρέψει στις αξιολογήσεις τους να ανταπεξέλθουν άνετα. Αντίθετα, το Μπαχρέιν και το Ιράκ δεν διαθέτουν παρόμοια αποθεματικά, κάτι που αποτυπώνεται στις χαμηλότερες αξιολογήσεις τους. Για το Μπαχρέιν αναμένεται στήριξη από άλλα κράτη του GCC, ενώ για το Ιράκ η επίδραση θα μπορούσε να αντισταθμιστεί από τη μείωση των δημόσιων δαπανών.
Η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ διαθέτουν υποδομές που παρακάμπτουν το Hormuz, όπως ο αγωγός του Άμπου Ντάμπι και ο αγωγός Ανατολής-Δύσης της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος έχει χωρητικότητα 7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.
Τέλος, το Ομάν αναμένεται να ωφεληθεί από τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου, καθώς οι εξαγωγές του δεν διέρχονται από το Στενό.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών