Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Στο B2 η αξιολόγηση για το ομόλογο Tier 2 της Attica Bank - Caa1 το ΑΤ1

Moody's: Στο B2 η αξιολόγηση για το ομόλογο Tier 2 της Attica Bank - Caa1 το ΑΤ1
Η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα έχει οριστεί σε Ba2
Σχετικά Άρθρα
Αξιολόγηση B2 και Caa1(hyb) αντίστοιχα  δωσε στα ομόλογα Tier 2 και ΑΤ1 της Attica Bank η Moody's Ratings, αναμένοντας ενίσχυση του δείκτη CET1 στο 17,2% (από 11% τον Μάρτιο) έως το τέλος του 2025.
Η έκδοση των δύο ομολογιακών ΑΤ1 της Attica Bank, ύψους 100 εκατ. ευρώ και 150 εκατ. ευρώ, συγκέντρωσε ρεκόρ προσφορών.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η κάλυψη έχει προσεγγίζει τις 4,5 φορές, δηλαδή οι προσφορές έφτασαν το 1,1 δισ. ευρώ, με το 90% να έχει καλυφθεί από ξένους επενδυτές. Είναι η πρώτη έκδοση από τη συγκεκριμένη τράπεζα.

Το επιτόκιο για το AT1 των 100 εκατομμυρίων ευρώ διαμορφώνεται στο 9,375% και για το Tier II των 150 εκατ. ευρώ στα 7,375%.

Πρόσφατα η διευθύνουσα σύμβουλος της τράπεζας, Ελένη Βρεττού, με αφορμή τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου είχε πει πως θα προχωρήσει σε ομολογιακές εκδόσεις, με στόχο την κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας.
Συντονιστές της έκδοσης είναι η Euroxx, η Ambrosia Capital και η Παντελάκης ΑΧΕΠΕΥ ενώ το βιβλίο τρέχει η Morgan Stanley.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη διεθνή έκδοση της Attica Bank, η οποία σηματοδοτεί την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών προς την τράπεζα, υπό τη διοίκηση της Ελένης Βρεττού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης