Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Ξεκινά κάλυψη για την Premia - «Buy» με τιμή-στόχο 1,48 ευρώ, περιθώριο ανόδου 24%

Eurobank Equities: Ξεκινά κάλυψη για την Premia - «Buy» με τιμή-στόχο 1,48 ευρώ, περιθώριο ανόδου 24%
Η μετοχή εμφανίζεται επί του παρόντος υποτιμημένη κατά 15%
Σχετικά Άρθρα
Σύσταση «buy» ορίζει για τη μετοχή της Premia Properties στην πρώτη της κάλυψη για την εταιρεία, η Eurobank Equities, ορίζοντας ταυτόχρονα την τιμή – στόχο (12μήνου) στα 1,48 ευρώ, έναντι κλεισίματος (23/5) στα 1,19 ευρώ -περιθώριο ανόδου 24,3%.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Eurobank Equities, όπως και άλλες ελληνικές ΑΕΕΑΠ, οι μετοχές της Premia έχουν επιβαρυνθεί από την αύξηση των επιτοκίων και τους φόβους για στασιμοπληθωρισμό, με τις περισσότερες εταιρείες να βλέπουν τις αποτιμήσεις τους να υποχωρούν σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, σε επίπεδα παρόμοια με εκείνα αντίστοιχων εταιρειών στην ΕΕ.
Έχοντας αυτό υπόψη, υπάρχουν περιθώρια ανάκαμψης καθώς πρόκειται να ξεκινήσει ο κύκλος νομισματικής χαλάρωσης από τις κεντρικές τράπεζες, καθώς η Premia εκτίθεται σε μια δομικά ελκυστική αγορά με ευνοϊκή δυναμική προσφοράς-ζήτησης, ενώ ξεχωρίζει μεταξύ των ομολόγων της στην ΕΕ λόγω των προοπτικών για ισχυρή αύξηση της ΚΑΕ (NAV, καθαρή αξία ενεργητικού).
Με βάση τους υπολογισμούς της Eurobank για την αποτίμησης της εταιρείας, η μετοχή είναι επί του παρόντος υποτιμημένη κατά 15%.
«Η Premia είναι μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρίες στο real estate στην Ελλάδα, με χαρτοφυλάκιο ύψους 307 εκατ. ευρώ και ετήσια μισθώματα 23 εκατ. ευρώ, κάτι που μεταφράζεται σε απόδοση 7,6%. «Έχει θεσπίσει μια φιλόδοξη στρατηγική επέκτασης, με αναμενόμενες κεφαλαιακές δαπάνες 94 εκατ. ευρώ έως το 2026. Τα νέα ακίνητα αναμένεται να οδηγήσουν σε πρόσθετα έσοδα άνω των 8 εκατ. ευρώ (με βάση την εκτιμώμενη απόδοση άνω του 7%) έως το 2026». «Αναμένεται μέση ετήσια άνοδςο των μισθωμάτων κατά 15% έως το 2026», αναφέρει μεταξύ άλλων η χρηματιστηριακή.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-05-24_165624.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης