Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Εμπορικά ακίνητα και υψηλά επιτόκια, οι μεγάλες οικονομικές προκλήσεις για την πιστωτική ποιότητα παγκοσμίως

Fitch: Εμπορικά ακίνητα και υψηλά επιτόκια, οι μεγάλες οικονομικές προκλήσεις για την πιστωτική ποιότητα παγκοσμίως
Η διαρκής αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ θα ήταν θετική για την παγκόσμια πιστωτική ποιότητα, αλλά βραχυπρόθεσμα
Σχετικά Άρθρα
Ως τις μεγαλύτερες οικονομικές προκλήσεις για το 2024 χαρακτηρίζει τον κλάδο εμπορικών ακινήτων και το περιβάλλον υψηλών επιτοκίων η Fitch Ratings.
«Τα θετικά στοιχεία για τις ΗΠΑ το 1ο τρίμηνο του 2024 βοήθησαν στη βελτίωση των παγκόσμιων οικονομικών προοπτικών για ολόκληρο το έτος ενώ έχουν επίσης αυξήσει τις προοπτικές ενός σεναρίου “μη ύφεσης” και την αβεβαιότητα σχετικά με τα επιτόκια.
Επιπλέον, εξακολουθούν να υπάρχουν βασικοί κίνδυνοι για την παγκόσμια πιστωτική ποιότητα από τα εμπορικά ακίνητα, τη γεωπολιτική και την αγορά ακινήτων της Κίνας».
Πρόσφατα ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε την πρόβλεψή του για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ το 2024 -σε 2,4% από 2,1%: «Τα στοιχεία για τη ζήτηση και την αγορά εργασίας συνέχισαν να είναι ισχυρά παρά τα υψηλά επιτόκια. Ταυτόχρονα, τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου (σσ: μετοχές) σημείωσαν ισχυρό ράλι κατά το πρώτο τρίμηνο και οι τάσεις των αξιολογήσεων ήταν γενικά θετικές. (...)
Ωστόσο, υπάρχει τώρα μεγαλύτερη πιθανότητα για “μη προσγείωση” της αμερικανικής οικονομίας, όπου δεν υπάρχουν μειώσεις επιτοκίων και παραμένουν οικονομικές ανισορροπίες, όπως ένα μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα και ο αυξημένος πληθωρισμός. Η διαρκής αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ θα ήταν θετική για την παγκόσμια πιστωτική ποιότητα βραχυπρόθεσμα, αλλά η αλλαγή στις προοπτικές των επιτοκίων θα αύξανε το περιβάλλον πιστωτικού κινδύνου για τομείς ευαίσθητους στα επιτόκια, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων, των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Η ισχύς των προοπτικών των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει τις προσδοκίες μας για την Ευρωζώνη ή την Κίνα, όπου συνεχίζουμε να αναμένουμε ένα δύσκολο περιβάλλον ανάπτυξης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης