Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Στα 46 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για τη Mytilineos μετά το deal με τη ΔΕΗ - Τα οφέλη

Morgan Stanley: Στα 46 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για τη Mytilineos μετά το deal με τη ΔΕΗ - Τα οφέλη
Η Morgan Stanley αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της κερδοφορίας για τα επόμενα 5 χρόνια κατά 10%

Στα 46 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Mytilineos η Morgan Stanley, από 43 ευρώ προηγουμένως, μετά το deal με τη ΔΕΗ για ανάπτυξη χαρτοφυλακίου ενεργειακών έργων έως 2.000MW σε 4 χώρες. 
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα διατηρεί τη σύσταση buy και επαναλαμβάνει το rating (αξιολόγηση) «overweight» για τη μετοχή.
Σύμφωνα με την Morgan Stanley, πρόκειται για τη μεγαλύτερη πώληση χαρτοφυλακίου στην ιστορία της Mytilineos, ενώ χαρακτηρίζει ελκυστικά τα economics και εκτιμά ότι αυξάνει την αξία της Mytilineos.
H αξία της συμφωνίας με τη ΔΕΗ εκτιμάται σε έως και 2 δισ. ευρώ και αναμένεται να εφαρμοστεί τα επόμενα τρία χρόνια.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η συμφωνία, σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα ~0,9 GW ΑΠΕ σε λειτουργία, 1,4 GW υπό κατασκευή και 1,4 GW στον Καναδά, προσφέρει βελτιωμένη εικόνα για σχεδόν 6 GW δυνητικού ή συμφωνημένου asset rotation για το υπόλοιπο αυτής της δεκαετίας.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο deal της MRenewables και επιτρέπει στην εταιρεία να κλειδώσει τιμές πώλησης πριν ξεκινήσει την κατασκευή των μονάδων.
Αυτό αφαιρεί το ρίσκο από την επένδυση και επιτρέπει στον Μυτιληναίο να εκτελέσει τις επενδύσεις με μεγαλύτερη ασφάλεια με δεδομένη την εμπειρία του σε αυτόν τον τομέα δραστηριοποίησης.
Εάν υποθέταμε τιμή πώλησης 1 εκατ. ανά MWh, καταλήγουμε σε ένα σημαντικό premium έναντι του επενδετυθέντος κεφαλαίου της τάξης του 33% (NTV/CAPEX).

Αναβαθμίζει εκτιμήσεις για κερδοφορία

Η Morgan Stanley αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της κερδοφορίας για τα επόμενα 5 χρόνια κατά 10%.
Πρόκειται για αύξηση κατά 1 και 4% για την περίοδο 2024 και 2025 σε σχέση με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς με περιθώρια περαιτέρω ανόδου που θα εξαρτώνται από επικέιμενα deals και προβλέπονται κατά Μ.Ο.σε 1 GWh πωλήσεων assets ετησίως για την 5ετία.
Η MRenewables θα συμβάλλει 31 με 38% στο EBITDA του ομίλου για το 2024/25.
Το EBITDA προβλέπεται στα 1,129 δισ. για το 2024, 1,235 δισ. για το 2025 και 1,281 δισ. για το 2026.
Αντίστοιχα τα κέρδη ανά μετοχή προβλέπονται στα 5,04 ευρώ για το 2024, 5,57 για το 2025 και 5,84 για το 2026.
Η τεράστια και προσοδοφόρα συμφωνία της Mytilineos επικυρώνει τη στρατηγική ανάπτυξής της και ανεβάζει τη συνεισφορά της M Renewables σε σχεδόν 40% των EBITDA του ομίλου έως το 2025, σημειώνει η Morgan Stanley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης