Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Στο «Β» η αξιολόγηση για την Intralot – Σταθερό το trend

tags :
DBRS: Στο «Β» η αξιολόγηση για την Intralot – Σταθερό το trend
Με «Β» αξιολόγησε την εταιρεία Intralot σήμερα 11/4 η DBRS, με σταθερό το trend.
Ειδικότερα, όπως λέει ο καναδικός οίκος, ο Όμιλος έχει περίπου 50 ενεργές συμβάσεις στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών…

Η εκχωρηθείσα πιστοληπτική ικανότητα αντικατοπτρίζει τα πιστωτικά πλεονεκτήματα του Ομίλου, τα οποία περιλαμβάνουν:
(i) πάνω από 30 χρόνια λειτουργικής εμπειρίας σε ρυθμιζόμενο κλάδο που επωφελείται από υψηλά εμπόδια εισόδου•
(ii) αποδεδειγμένη ικανότητα να κερδίζει μακροπρόθεσμα συμβόλαια από εδραιωμένους παράγοντες της αγοράς•
(iii) μια σειρά αποκλειστικών τεχνολογικών λύσεων, που υποστηρίζονται από 191 διπλώματα ευρεσιτεχνίας•
και (iv) ολοένα αυξανόμενο ποσοστό εσόδων και κερδών στις ανεπτυγμένες αγορές από μια σε μεγάλο βαθμό θεσμική πελατειακή βάση.

Ωστόσο, η ανάλυση λαμβάνει επίσης υπόψη ορισμένους περιορισμούς αξιολόγησης, συμπεριλαμβανομένων (i) του σχετικά μικρού μεγέθους του Ομίλου σε σύγκριση με τους μεγαλύτερους παίκτες της αγοράς και του κινδύνου συγκέντρωσης που προκύπτει από περιορισμένο αριθμό συμβολαίων.
(ii) ενός μακρού κύκλου πωλήσεων ενδεικτικού του κλάδου, που απαιτεί επενδύσεις για τη στήριξη της ανάπτυξης•
(iii) του δυνητικού κινδύνου εκτέλεσης και των αβεβαιοτήτων που προκύπτουν από τη στρατηγική ανάπτυξης του Ομίλου
και (iv) της έκθεσης σε συναλλαγματικό κίνδυνο λόγω των παγκόσμιων δραστηριοτήτων του Ομίλου χωρίς επίσημη πολιτική αντιστάθμισης κινδύνου, ιδιαίτερα όσον αφορά το μερίδιο του 50,01% στις συνεργαζόμενες θυγατρικές του στην Τουρκία και την Αργεντινή.

Χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση

Ο Όμιλος ολοκλήρωσε πρόσφατα μια σημαντική χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση, η οποία περιελάμβανε μερική προπληρωμή χρέους μετά από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 135 εκατ. ευρώ, που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2023.
Μετά την αναδιάρθρωση, οι πιστωτικοί δείκτες του Ομίλου στις 31 Δεκεμβρίου 2023 ( F2023) ενισχύθηκαν ως εξής: οι προσαρμοσμένες ταμειακές ροές προς χρέος ήταν 19%, ο δείκτης κέρδη EBITDA προς χρέος ανήλθε 4,1 φορές (x) και ο δείκτης EBITDA προς τόκους στο 2,7x.
Το σταθερό trend ση αντανακλά την προσδοκία της Morningstar DBRS ότι οι βασικοί πιστωτικοί δείκτες του Ομίλου θα παραμείνουν εντός ενός εύρους που υποστηρίζει την εκχώρηση αξιολόγησης.
Η εκχωρηθείσα πιστοληπτική ικανότητα λαμβάνει επίσης υπόψη το σημαντικό εξασφαλισμένο χρέος του θυγατρικού ομίλου του Ομίλου στις ΗΠΑ (ο υποομίλος των ΗΠΑ) που αντιπροσώπευε περίπου το 49% του ενοποιημένου EBITDA του Ομίλου για το 2023 και περίπου το 45% του ενοποιημένου χρηματοοικονομικού χρέους του.
Συνολικά, για την περίοδο έως το 2025, η Morningstar DBRS αναμένει ότι οι δείκτες πιστοληπτικής ικανότητας του Ομίλου Intralot θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την εκχωρηθείσα πιστοληπτική ικανότητα, συμπεριλαμβανομένων προσαρμοσμένης ταμειακής ροής προς χρέος μεγαλύτερη από 15%, κερδών EBITDA προς χρέος μικρότερο από 4,5x και κερδών EBITDA προς τόκους τουλάχιστον 2,7x.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης