Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Calvin Klein επιβεβαιώνει τον άγραφο κανόνα «go woke, go broke» - Κατάρρευση άνω του 20% στη μετοχή

Η Calvin Klein επιβεβαιώνει τον άγραφο κανόνα «go woke, go broke» - Κατάρρευση άνω του 20% στη μετοχή
Η Calvin Klein έκανε μία επιλογή· και αρχίζει να το πληρώνει
Σχετικά Άρθρα

Κατάρρευση άνω του 20% καταγράφει σήμερα 2/4 η μετοχή της PVH -μητρικής των Calvin Klein και Tommy Hilfiger- στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, στον απόηχο της προειδοποίησης κέρδους που εξέδωσε η δημοφιλής εταιρεία ενδυμάτων.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγράψει ποτέ η μετοχή της PVH στη χρηματιστηριακή της ιστορία.
Ορισμένοι «έχουν πιάσει» το κλίμα και έτσι άρχισαν ήδη τα αρνητικά σχόλια χρηστών των social media, οι οποίοι ουσιαστικά αποδίδουν τη μείωση των οικονομικών μεηεθών στην επιλογή της εταιρείας να ακολουθήσει τη woke παράνοια, σε μία προσπάθεια να «κερδίσει» το κοινό· μία επιλογή που γυρίζει μπούμερανγκ.
Τα παραπάνω αντικατοπτρίζονται με το σύνηθημα «go woke, go broke», αν ληφθούν υπόψη και αντίστοιχα παραδείγματα εταιρειών που ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο, όπως η μπύρα Bud...
Αν και αυτό είναι εμφιλεγόμενο, δηλαδή κατά πόσο επηρεάζει αυτή η επιλογή τα οικονομικά των εταιρειών, αρχίζει να υπάρχει μία τάση σε εταιρείες ακραίας woke προπαγάνδας: κέρδος βραχυπρόθεσμα, ζημία μακροπρόθεσμα (λόγω ζημίας στο κύρος κλπ.).
Σήμερα 2/4 λοιπόν, η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε ετήσιες προβλέψεις χαμηλότερες των προσδοκιών της αγοράς, καθώς αναμένει τα έσοδα φέτος να μειωθούν κατά 6% έως 7%, έναντι αύξησης κατά 2% πέρυσι. Αν και μέρος της αναμενόμενης μείωσης απορρέει από την πώληση της Heritage Brands, της επιχείρησης γυναικείων εσωρούχων, η PVH επικαλέστηκε το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

 

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης