Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gatestone Institute: Δεν θέλουν κράτος, θέλουν μόνο σφαγή και καταστροφή του Ισραήλ

Gatestone Institute: Δεν θέλουν κράτος, θέλουν μόνο σφαγή και καταστροφή του Ισραήλ
Η Hamas και η Ισλαμική Τζιχάντ συνεχίζουν να κρατούν τουλάχιστον Ισραηλινούς ομήρους στη Γάζα.
«Δεν είμαστε υπάνθρωποι. Επιτρέψτε μου να επαναλάβω: Δεν είμαστε υπάνθρωποι» δήλωσε ο Riyad Mansour, εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής στα Ηνωμένα Έθνη, μετά τις απάνθρωπες φρικαλεότητες που επιβλήθηκαν σε αθώους πολίτες στο Ισραήλ από τους συμπατριώτες του Παλαιστίνιους Άραβες.
Ένιωσε την ανάγκη να επαναλάβει τον ισχυρισμό δύο φορές τον περασμένο μήνα σε μια έκτακτη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, πιθανώς για να προσπαθήσει να πείσει όποιον μπορούσε.
Η Hamas και το Ιράν φέρεται να ήταν ο εγκέφαλος της δολοφονικής εισβολής.
Η Hamas και η Ισλαμική Τζιχάντ συνεχίζουν να κρατούν τουλάχιστον 240 Ισραηλινούς ομήρους στη Γάζα.
Δεν πέρασε πολύς καιρός που οι σχολιαστές των μέσων ενημέρωσης, μετά τη μαζική δολοφονία της 7ης Οκτωβρίου σε ισραηλινές πόλεις και χωριά κοντά στη Γάζα, άρχισαν να παρουσιάζουν διαδηλωτές υπέρ της Hamas στις πανεπιστημιουπόλεις και στους δρόμους των πόλεων των ΗΠΑ.
Πολλοί από αυτούς τους διαδηλωτές μάλιστα υπερασπίστηκαν τις ενέργειες της Hamas.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κολούμπια Rashid Khalidi έδωσε ένα υποτιθέμενο μάθημα ιστορίας για τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ το 1948, κατά τον οποίο, όπως ισχυρίστηκε, οι Εβραίοι καθάρισαν εθνοτικά τους Παλαιστίνιους Άραβες από τη γη τους.
Στην πραγματικότητα, πέντε αραβικοί στρατοί επιτέθηκαν στο Ισραήλ λίγες ώρες μετά τη γέννησή του στις 15 Μαΐου 1948 και στη συνέχεια έχασαν.
Μερικοί από τους Άραβες που ζούσαν στην περιοχή που έγινε Ισραήλ έφυγαν με δική τους θέληση κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Το Ισραήλ δεν τους επέτρεψε να επιστρέψουν μετά τον πόλεμο, δηλώνοντας ότι δεν τους θεωρούσε αξιόπιστους πολίτες.
Έτσι γεννήθηκαν οι «Παλαιστίνιοι».
Περίπου 160.000 Άραβες παρέμειναν στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου και τους χορηγήθηκε πλήρης υπηκοότητα στο νέο κράτος.
Τα πλούσια αραβικά κράτη «αδέρφια» των Παλαιστινίων δεν τους έδιναν υπηκοότητα στις χώρες τους και αντ' αυτού τους πέταξαν σε συχνά άθλια στρατόπεδα προσφύγων – για τα οποία κατηγόρησαν το Ισραήλ. Αντίθετα, σχεδόν 1 εκατομμύριο Εβραίοι εκδιώχθηκαν ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες από το 1948, και έγιναν δεκτοί στο μικροσκοπικό, φτωχό Ισραήλ και τους δόθηκε η υπηκοότητα.
Οι Άραβες χαρακτηρίζουν έκτοτε έναν πόλεμο που ξεκίνησαν και έχασαν ως nakba (καταστροφή) και συνεχίζουν να κατηγορούν το Ισραήλ ότι δεν συνεργάστηκε για την εξάλειψή του.
Ίσως θα έπρεπε να το είχαν σκεφτεί πριν ξεκινήσουν τον πόλεμο.
Οι κάτοικοι της Γάζας προφανώς αποκαλούν την κατάστασή τους να βομβαρδίζονται από το Ισραήλ «νέα nakba».
Δεν αναφέρεται ότι αυτή η νέα λεγόμενη nakba είναι μια άμεση απάντηση στην αραβική εισβολή και δολοφονία 1.400 Εβραίων της 7ης Οκτωβρίου σε μια μέρα, συμπεριλαμβανομένων μωρών που αποκεφαλίστηκαν και κάηκαν ζωντανά.
Άλλοι σχολιαστές αναφέρθηκαν στον 16ετή αποκλεισμό της Γάζας από το Ισραήλ και την Αίγυπτο για να δικαιολογήσουν την τρέχουσα οργή τους – «ξεχνώντας» και πάλι την ανατριχιαστική επίθεση στις 7 Οκτωβρίου.
Οι Άραβες «ξεχνούν» επίσης ότι ο αποκλεισμός δημιουργήθηκε επειδή οι της Γάζας έφερναν τεράστες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών με τα οποία δολοφονούσαν Εβραίους. Γιατί αυτοί οι εκνευρισμένοι Εβραίοι δεν αφήνονταν να σκοτωθούν για να ευχαριστήσουν τους Παλαιστίνιους;
Ο «ελέφαντας στο δωμάτιο», τον οποίο λίγοι σχολιαστές είχαν το θάρρος να δουν είναι ότι για πολλούς μουσουλμάνους, το «μίσος κατά των Εβραίων» είναι δόγμα. Για αυτούς, το Κοράνι, κάθε λέξη του, είναι ο υπαγορευμένος λόγος του Αλλάχ (Θεού) όπως είπε ο Άγγελος Τζιμπρίλ (Γαβριήλ) στον "προφήτη" του Αλλάχ Μωάμεθ.
Το Κοράνι δεν αποτελείται, αντίθετα με την Βίβλο, από περιγραφικές ιστορίες που μπορούν να γίνουν πιστευτές ή όχι. Είναι πιο περιοριστικό, όπως οι Δέκα Εντολές. Δεν μπορεί κανείς να πει, "Ω, δεν εννοούσε πραγματικά αυτό για τη μοιχεία". Είτε σας αρέσει είτε όχι, ο "θεϊκός" λόγος του Αλλάχ, που συντάχθηκε στις 114 σούρες (κεφάλαια) του Κορανίου, είναι γεμάτος με αποσπάσματα εβραϊκού μίσους, όπως το εδάφιο:
«Όταν λοιπόν συναντήσετε αυτούς που δεν πιστεύουν [στη μάχη], χτυπήστε [τους] το λαιμό μέχρι να τους σφάξετε, στη συνέχεια εξασφαλίστε τα δεσμά τους και είτε [δώστε] χάρη στη συνέχεια είτε λύτρα [τους] μέχρι να καταλήξει ο πόλεμος τα βάρη του. Αυτή είναι [η εντολή]». — Κοράνι 47:4, Διεθνής μετάφραση Sahih.
Ο αποκεφαλισμός «απίστων» είναι μια παράδοση αιώνων στο Ισλάμ, και χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα: ένας δάσκαλος, ο Samuel Paty, στη Γαλλία που έδειξε στους μαθητές του «αμφιλεγόμενα» κινούμενα σχέδια του Μοχάμαντ. ένας Βρετανός στρατιώτης, ο Lee Rigby, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ή μωρά στο Ισραήλ.
Η Hamas περιλαμβάνει αυτή την εντολή στον αρχικό της καταστατικό – ιδίως το Άρθρο 7 – που υποστηρίζει όχι μόνο την καταστροφή του Ισραήλ αλλά και τη δολοφονία Εβραίων σε όλο τον κόσμο.
Το 2014 η Hamas είχε σχεδιάσει μια παρόμοια επίθεση σε χωριά και πόλεις κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.
Οι τρομοκράτες της Hamas, τουλάχιστον 200 από αυτούς, είχαν σχεδιάσει να εισβάλουν μέσω του συστήματος τούνελ τους που εδρεύει στη Γάζα γύρω από την εβραϊκή Πρωτοχρονιά του Ρος Χασάνα (εκείνο το έτος, 24 Σεπτεμβρίου).
Οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας σημείωσαν ότι η Hamas είχε σχέδια απαγωγής Ισραηλινών πολιτών και σε αυτό το προηγούμενο σχέδιο.
Στο Κοράνι, ο Αλλάχ έχει καταραστεί τους Εβραίους για τον ανάρμοστο τρόπο με τον οποίο το Κοράνι περιέγραψε τους Εβραίους να συμπεριφέρονται και να παρακούουν τους προφήτες του Θεού.
Αυτή η «θεία» κατάρα περιλαμβάνει τη διασπορά των Εβραίων σε όλη την υδρόγειο, εξορίζοντας τους για πάντα από την αρχαία πατρίδα τους.
Ορισμένοι «αληθινοί πιστοί» μουσουλμάνοι επομένως αισθάνονται ότι έχουν το δικαίωμα να δολοφονούν Εβραίους οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή.
Πιστεύουν ότι δεν υπάρχει καμία αξιοπιστία στην ιστορική πραγματικότητα ενός βιβλικού Ισραήλ, καμία νομιμότητα στις γεωπολιτικές περιοχές της Ιουδαίας και της Σαμάρειας (γνωστές και ως Δυτική Όχθη). Αυτοί που αποκαλούν «σιωνιστές» (εννοεί Ισραηλινούς και Εβραίους), παρά το γεγονός ότι έζησαν στη γη συνεχώς για σχεδόν 4.000 χρόνια, χαρακτηρίζονται ψευδώς «κατακτητές» και «αποικιστές» που πρέπει να εξαφανιστούν.
Δεν πρόκειται να υπάρξει «Εθνική Εβραϊκή Εστία», όπως εγγυώνται οι διεθνείς συμφωνίες μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ο ΟΗΕ.
Η πραγματική διαμάχη δεν αφορά τη γη, ούτε τους «πρόσφυγες» ή τη «λύση δύο κρατών».
Πρόκειται για την άρνηση πολλών Μουσουλμάνων να συνυπάρξουν με Εβραίους, είναι το μίσος κατά των Εβραίων.
Το άσμα των φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών κατά του Ισραήλ είναι: «Από τον ποταμό [Ιορδανία] μέχρι τη [Μεσόγειο] Θάλασσα, η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη» – που σημαίνει «ελεύθερη» από Εβραίους. Αυτό το προσδοκώμενο ισλαμιστικό αποτέλεσμα ενισχύεται στα αραβικά σχολικά εγχειρίδια, στους χάρτες που παραλείπουν το Ισραήλ, ακόμη και στα σταυρόλεξα.
Πριν από δέκα χρόνια, Αμερικανοί στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στη Μέση Ανατολή και πέταξαν στο Κατάρ ή το Κουβέιτ με την αεροπορική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, πριν από την ανώτατη ηγεσία των ΗΑΕ στην αιχμή του δόρατος των Συμφωνιών του Αβραάμ, ανέφεραν ότι σε χάρτες σε φυλλάδια πτήσης, χώρα με το όνομα Ισραήλ δεν υπάρχει.
Πολλοί φαίνεται να εργάζονται τώρα για να το κάνουν πραγματικότητα, όχι μόνο επί του χάρτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης