Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προσοχή, θα σκάσει η «φούσκα» στην τεχνητή νοημοσύνη - Έρχεται μεγάλη διόρθωση στις αγορές

Προσοχή, θα σκάσει η «φούσκα» στην τεχνητή νοημοσύνη - Έρχεται μεγάλη διόρθωση στις αγορές
Η τρέχουσα φρενίτιδα γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα μπορούσε να οδεύει προς "μια τεράστια διόρθωση", αναφέρουν οι αναλυτές
Για μεγάλη διόρθωση στις αγορές προειδοποιεί η Vital Knowledge.
Η τρέχουσα φρενίτιδα γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα μπορούσε να οδεύει προς "μια τεράστια διόρθωση", αναφέρουν οι αναλυτές, συγκρίνοντας την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς με εκείνη στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν η φούσκα του διαδικτύου έσκασε.
Συγκεκριμένα, οι αναλυτές τονίζουν ότι, ενώ η τεχνολογία που στηρίζει την τεχνητή νοημοσύνη είναι αναμφισβήτητα πραγματική και οι επενδύσεις σε αυτήν σημαντικές, τα κύρια εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που κερδίζουν την προσοχή είναι προσανατολισμένα στον καταναλωτή και χρησιμεύουν σε μεγάλο βαθμό ως απόδειξη της έννοιας αντί να προσφέρουν σταθερά, οφέλη απόδοσης της επένδυσης (ROI) που αναζητούν οι επιχειρήσεις για ευρείας κλίμακας ανάπτυξη.
"Αυτή η ασυμφωνία μεταξύ των μαζικών επενδύσεων σε υποδομές και της χρησιμότητας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια τεράστια διόρθωση, όπως συνέβη στα τέλη της δεκαετίας του '90/αρχές της δεκαετίας του '00 με το διαδίκτυο (το διαδίκτυο και το πρόγραμμα περιήγησης ήταν πιο επαναστατικά από ό,τι θα μπορούσαν να φανταστούν ακόμη και οι μεγαλύτεροι αισιόδοξοι, αλλά η διαδικασία δεν ήταν άμεση ή γραμμική)", έγραψαν οι αναλυτές.

Αντέχει η Google

Παρόλα αυτά, οι αναλυτές ξεχώρισαν την Google ως μια περίπτωση όπου το consecus μπορεί να υποτιμά την ανθεκτικότητα και την ικανότητα της εταιρείας για καινοτομία.
Η αναζήτηση και άλλες βασικές υπηρεσίες της Google παραμένουν αδιαμφισβήτητες, χωρίς εμφανή απώλεια μεριδίου αγοράς προς τους ανταγωνιστές που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, ακόμη και μπροστά στη συνεργασία της Bing με το OpenAI, ανέφεραν.
Επιπλέον, οι δυνατότητες της εταιρείας σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης είναι σημαντικές "και τα προϊόντα της που σχετίζονται με αυτόν τον τομέα είναι πιθανό να βελτιωθούν μόνο στο μέλλον", σημείωσαν οι αναλυτές, επισημαίνοντας την πιθανή συνεργασία της Alphabet σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης με την Apple.
Αυτό όχι μόνο θα ενίσχυε το κύρος της Google στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά θα επιβεβαίωνε και την τεχνολογική της υπεροχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης