Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Euroxx: Κορυφαίες μεταξύ των τραπεζών Eurobank και Πειραιώς – Έχουν πάνω από 30% περιθώριο ανόδου

Euroxx: Κορυφαίες μεταξύ των τραπεζών Eurobank και Πειραιώς – Έχουν πάνω από 30% περιθώριο ανόδου
Η Euroxx θεωρεί ότι οι επενδυτές των τραπεζών βρίσκονται σε νιρβάνα!
Τη Eurobank και την Πειραιώς προτιμά, μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, η Euroxx, η οποία όμως βλέπει συνολικά για τον κλάδο ότι έχει περιθώριο ανόδου πάνω από 30%.
Η Euroxx, στην ανάλυσή της που τιτλοφορεί ως «Banking investors nirvana», δηλαδή ότι οι επενδυτές των τραπεζών βρίσκονται σε νιρβάνα, παραμένει bullish για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών, καθώς οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίες είναι ισχυρές, η δομή της αγοράς είναι ευνοϊκή και οι αποτιμήσεις είναι χαμηλές ακόμη.
Οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται με P/E της τάξης του 5,0x με βάση τις εκτιμήσεις του 2026, επίπεδα που υποδηλώνουν discount 25-30% έναντι του ευρωπαϊκού κλάδου.
Αυτά τα επίπεδα του discount δεν δικαιολογούνται εν όψει της υψηλότερης αύξησης των δανείων (CAGR 6-7%) και των ανώτερων ROTEs (στο 13% περίπου).
Η Euroxx διατηρεί τη σύσταση overweight και για τις τέσσερις τραπεζικές μετοχές.
Αυξάνει την τιμή στόχο στην Εθνική στα 9,80 ευρώ, από 9,40 ευρώ προηγουμένως, και στην Πειραιώς στα 5,40 ευρώ, από 5,30 ευρώ προηγουμένως.
Για την Eurobank και για την Alpha Bank η τιμή στόχος παραμένει στα 2,50 και 2,40 ευρώ αντίστοιχα.

Συντηρείται υψηλά η κερδοφορία

Η Euroxx έχει αυξήσει τις προβλέψεις της μετά τη δημοσίευση των μεγεθών για το 4ο τρίμηνο του 2023 και τους στόχους των επιχειρηματικών σχεδίων έως το 2026.
Ειδικότερα, έχει αναθεωρήσει προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) κατά περίπου 5-7% ώστε να είναι πιο κοντά στην καθοδήγηση των διοικήσεων.
Βέβαια, η μείωση του επιτοκίου της διευκόλυνσης καταθέσεων της ΕΚΤ θα έχει αναπόφευκτα αρνητικό αντίκτυπο στα κέρδη των ελληνικών τραπεζών.
Ωστόσο, υπάρχουν ισχυροί παράγοντες που θα επιτρέψουν στις τράπεζες να διατηρήσουν το επίπεδο ρεκόρ κερδοφορίας του 2023 στο μέλλον.
Στους θετικούς καταλύτες είναι η σταθερή πιστωτική ανάπτυξη, το υψηλότερο εισόδημα από τίτλους, τα beta των καταθέσεων, η υψηλή μονοψήφια αύξηση των προμηθειών και το χαμηλότερο κόστος κινδύνου.
Επίσης, οι μερισματικές αποδόσεις θα υπερβούν τα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα από το 2025 και μετά.
Στο μοντέλο της υποθέτει βιώσιμες μερισματικές αποδόσεις στο εύρος 9-10% όταν οι αναλογίες πληρωμών φτάσουν στο 50%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης