Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Τρίτωσαν» οι υποβαθμίσεις για την Intrum – Στο Β3 η αξιολόγηση από τη Moody's

tags :
«Τρίτωσαν» οι υποβαθμίσεις για την Intrum – Στο Β3 η αξιολόγηση από τη Moody's
Στον απόηχο αντίστοιχων κινήσεων από Fitch και S&P
Σχετικά Άρθρα
Σε Β3 -από Β2- υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Intrum AB η Moody's Ratings, διατηρώντας τις αξιολογήσεις υπό επιτήρηση για περαιτέρω υποβάθμιση εντός των επόμενων 90 ημερών.
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, σε ανάλογες κινήσεις προχώρησαν οι άλλοι δύο αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης, Fitch και Standard & Poor's.
Η Moody's επικαλείται τις τρέχουσες προκλήσεις αναχρηματοδότησης της Intrum και την ανακοίνωση της εταιρείας για διορισμό συμβούλων σχετικά τη διερεύνηση των επιλογών αναχρηματοδότησης και την εφαρμογή αλλαγών στο χρέος, προκειμένου να δημιουργήσει μια πιο βιώσιμη μακροπρόθεσμη κεφαλαιακή δομή.
Η δράση αξιολόγησης αντανακλά τον αυξημένο κίνδυνο ζημιών που θα μπορούσαν να προκύψουν από την αναδιάρθρωση του χρέους, για τους κατόχους ομολόγων της Intrum. Κατά την άποψη της Moody's, ο κίνδυνος πραγματοποίησης τέτοιων ζημιών επιδεινώνεται από τα επί του παρόντος προβληματικά επίπεδα διαπραγμάτευσης των ομολόγων της Intrum, τα οποία περιορίζουν την πρόσβαση της εταιρείας στις κεφαλαιαγορές και περιορίζουν σημαντικά τη χρηματοοικονομική της ευελιξία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης