Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs για ΗΠΑ: Επί τα βελτίω αναθεώρηση στις προβλέψεις ανάπτυξης, χάρη στη... μετανάστευση

Goldman Sachs για ΗΠΑ: Επί τα βελτίω αναθεώρηση στις προβλέψεις ανάπτυξης, χάρη στη... μετανάστευση
Η Goldman ωστόσο δεν φημίζεται για τις επιτυχείς προβλέψεις της
Σχετικά Άρθρα
Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των προβλέψεων για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, προχώρησε η Goldman Sachs, επικαλούμενη την αυξημένη μετανάστευση που περισσότερους εργαζομένους στο εργατικό δυναμικό της χώρας.
Συγκεκριμένα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα «βλέπει» στο 2,4% την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ το 2024 έναντι εκτίμησης για 2,1% προηγουμένως, με κεκτημένη ταχύτητα από ένα «ισχυρό 2023».
«Ένας πιθανός λόγος για τον οποίο η αύξηση του ΑΕΠ ήταν ισχυρότερη το 2023, είναι ότι η μετανάστευση ήταν πολύ πάνω από τον πρόσφατο ιστορικό μέσο όρο, ενισχύοντας το μέγεθος του εργατικού δυναμικού και το δυνητικό ΑΕΠ», σχολιάζει η Goldman, προσθέτοντας ότι η μετανάστευση ήταν 1,5 εκατομμύριο πάνω από τον ιστορικό μέσο όρο το 2023 και θα είναι 1 εκατομμύριο περισσότερο από τον ίδιο μέσο όρο το 2024. Για την ομάδα της Goldman, αυτό εξηγεί την έκπληξη στη δημιουργία θέσεων που παρατηρήθηκε στην αγορά εργασίας τον τελευταίο χρόνο.
Η τράπεζα αναφέρει, επίσης, ότι η πρόσφατη αύξηση της ανεργίας δεν είναι πιθανό σημάδι συνολικής επιβράδυνσης στην αγορά εργασίας.
Αναμένει την αγορά εργασίας των ΗΠΑ να τελειώνει το 2024 με ποσοστό ανεργίας στο 3,8%.
«Η αύξηση της ανεργίας τον τελευταίο χρόνο αντανακλούσε ως επί το πλείστον μια αύξηση της προσφοράς εργασίας από νέους μετανάστες, η οποία είναι απίθανο να προκαλέσει έναν φαύλο κύκλο απώλειας εργασίας, απώλειας εισοδήματος και περαιτέρω ανεργίας που συνήθως συνδέεται με αυξήσεις στο ποσοστό ανεργίας».
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-03-18_192615.png
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-03-18_192628.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης