Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μεγάλη διόρθωση στον S&P 500 «αργά ή γρήγορα» - Κόπωση στον κλάδο των ημιαγωγών

Μεγάλη διόρθωση στον S&P 500 «αργά ή γρήγορα» -  Κόπωση στον κλάδο των ημιαγωγών
H Ενέργεια εξακολουθεί να είναι μακράν ο τομέας με τις καλύτερες επιδόσεις
Ερωτήματα σχετικά με το αν ο S&P 500 είναι έτοιμος για μια σημαντική βουτιά κάτω από το χαμηλό της προηγούμενης εβδομάδας, αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει το υψηλό της προηγούμενης εβδομάδας για πρώτη φορά το 2024, θέτουν αναλυτές της BTIG.
Επιπλέον, σημείωσε πτώση 3 ημερών για πρώτη φορά από τις 4 Ιανουαρίου και δεν έχει αγγίξει τον κινητό μέσο όρο 50 ημερών (DMA) από τον περασμένο Νοέμβριο.
"Αυτό δεν είναι πτωτικό μεσοπρόθεσμα και απέχει πολύ από το μακρύτερο σερί που έχει καταγραφεί, αλλά φτάνει μέχρι εκεί και έτσι μια δοκιμή είναι πιθανό να έρθει νωρίτερα παρά αργότερα, κατά την άποψή μας", ανέφεραν οι αναλυτές σε σημείωμά τους.

Κόπωση στον κλάδο των ημιαγωγών

Ο πιο πρόσφατος δείκτης έκθεσης της NAAIM έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2021, σηματοδοτώντας άλλη μια "αλλαγή τόνου".
Εν τω μεταξύ, ο κλάδος των ημιαγωγών παρουσιάζει σημάδια κόπωσης και με την προσέγγιση του Απριλίου - ενός μήνα που ιστορικά είναι αρνητικός για τον δείκτη SOX στα 8 από τα τελευταία 10 χρόνια - οι επενδυτές λαμβάνουν υπόψη τους αυτές τις αναδυόμενες τάσεις.
Από την άλλη πλευρά, η Ενέργεια και τα Υλικά ήταν οι τομείς με τις καλύτερες επιδόσεις τον τελευταίο μήνα, ξεπερνώντας όλους τους άλλους με σημαντική διαφορά, τονίζουν οι αναλυτές.
"Αυτό συμβαίνει καθώς τα εμπορεύματα βελτιώνονται σε γενικές γραμμές.
Από το τέλος του 2021, η Ενέργεια εξακολουθεί να είναι μακράν ο τομέας με τις καλύτερες επιδόσεις (+63% έναντι +22% για την τεχνολογία) και ο δεύτερος καλύτερος κατά τον τελευταίο μήνα", τονίζουν.
"Παρά το γεγονός αυτό, έχουμε την αίσθηση ότι το ενδιαφέρον για τον όμιλο είναι αρκετά χαμηλό εδώ.
Εάν ξεφύγει από την πολυετή αντίσταση, πιστεύουμε ότι το ενδιαφέρον θα αυξηθεί", ανέφεραν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης