Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 46 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο του Μυτιληναίου η Pantelakis

Στα 46 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο του Μυτιληναίου η Pantelakis
Η μέση Τιμή-Στόχος της Mytilineos πλέον διαμορφώνεται από το σύνολο των αναλυτών που καλύπτουν την Εταιρεία στα 46 ευρώ
Στα 46 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο του Μυτιληναίου η Pantelakis Securities, (από 41 προηγουμένως) δίνοντας upside >30, και πλέον εντάσσεται στο group των αναλυτών που δίνουν στη Mytilineos τιμή-στόχο άνω των 45 ευρώ, μαζί με τις Morgan Stanley, Citi, NBG, Eurobank, EUROXX, Optima και EDISON.
Είναι χαρακτηριστικό πως η μέση Τιμή-Στόχος της Mytilineos πλέον διαμορφώνεται από το σύνολο των αναλυτών που καλύπτουν την Εταιρεία στα €46 (μεταξύ €43.1 και €50).
Το γεγονός ότι, σε ένα τόσο μεγάλο αριθμό αναλυτών, το εύρος της Τιμής-Στόχου περιορίζεται μόλις στα €7, υποδηλώνει τόσο ότι το σύνολο της επενδυτικής κοινότητας προσβλέπει σε σημαντικό upside το επόμενο διάστημα, όσο και την εμπιστοσύνη της αγοράς στα ισχυρά θεμελιώδη της MYTILINEOS που διαχρονικά έχουν δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους.
Για το 2024 ο αναλυτής της Pantelakis προβλέπει Καθαρά Κέρδη >€650 εκατ. και EBITDA €1,091 εκατ. τα οποίο αυξάνεται σημαντικά στα €776 εκατ. και ~€1,250 εκατ. αντίστοιχα το 2026, προσβλέποντας σε μία σταθερή ανάπτυξη της κερδοφορίας της εταιρείας από εδώ και στο εξής, της τάξης άνω του 8% ετησίως (CAGR >8%).
Η Pantelakis αποτιμά την αξία του χαρτοφυλακίου της M Renewables στα >€3.7 δισ., καθώς αντιλαμβάνεται ότι η Mytilineos υπερτερεί σημαντικά έναντι του ανταγωνισμού βάση ενός καλά διαφοροποιημένου μοντέλου ανάπτυξη ΑΠΕ, καθώς τα ΑΠΕ αποτελούν το βασικό άξονα αύξησης της κερδοφορίας της MYTILINEOS τα επόμενα έτη.
Για την Pantelakis, η Mytilineos αποτελεί μία μοναδική επιλογή κυρίως λόγω των δυνατών συνεργειών μεταξύ Ενέργειας και Μετάλλων, που επιτρέπουν στη Mytilineos να κατοχυρώνει σταθερά, νέα, συνεχώς υψηλότερα επίπεδα κερδοφορία.
Σημειώνει επίσης ότι οι εξαιρετικές επιδόσεις του 2023 όχι μόνο θα επαναληφθούν, αλλά θα ενισχύονται χρόνο με το χρόνο, καθώς, όπως σχολιάζεται, η Mytilineos, είναι από τις ελάχιστες Εταιρείες που έχει καταφέρει να τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να μπορεί να αξιοποιεί πολλές πτυχές της Ενεργειακής Μετάβασης.
Η Mytilineos, πέραν των ΑΠΕ, αναπτύσσεται ταυτόχρονα τόσο στα δίκτυα, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μετάβασης σε μία πιο «πράσινη» ενέργεια, όσο και στο «πρασίνισμα» του αλουμινίου της, μέταλλο που και αυτό με τη σειρά του έχει κεντρική θέση στη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης