Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

GoldSwitzerland: Χρηματοοικονομικά φίδια πνίγουν οικονομία και αγορές – Εγκληματική οργάνωση οι Yellen και Powell

GoldSwitzerland: Χρηματοοικονομικά φίδια πνίγουν οικονομία και αγορές – Εγκληματική οργάνωση οι Yellen και Powell
Σύγχρονη «Ηγεσία»: Ένας τέλειος συνδυασμός απάτης, ανεντιμότητας και απόσπασης της προσοχής...
Μύδρους εξαπέλυσε για άλλη μία φορά κατά του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell και της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, η GoldSwitzerland, μη διστάζοντας να τους χαρακτηρίσει εγκληματική οργάνωση και χρηματοικονομικά φίδια...
Σύμφωνα με τον ελβετικό οίκο, ως είθισται για όλα τα διεφθαρμένα χρεοκοπημένα έθνη, η αλήθεια είναι συχνά τόσο δύσκολο να βρεθεί όσο ένας έντιμος άνθρωπος στο κοινοβούλιο.
Όπως γνωρίζουν οι σοβαροί αναλυτές, οι δύο πιο ισχυροί μοχλοί της εξουσίας είναι: η πληροφόρηση και το χρήμα.
Και δυστυχώς, λέει η GoldSwitzerland, ακόμα και στις ελεύθερες χώρες καμία από τις δύο αυτές δυνάμεις δεν εξυπηρετεί τους πολίτες της.
Ο Τύπος είναι κάθε άλλο παρά ελεύθερος και η «ανεξάρτητη» Κεντρική Τράπεζα κάθε άλλο παρά ανεξάρτητη είναι.
Και, βέβαια, είναι αρκετά σαφές ότι και τα μέσα ενημέρωσης και οι κεντρικές τράπεζες ερωτοτροπούν με την εκάστοτε κυβέρνηση.
Αυτό δεν είναι παραμύθι, αλλά γεγονός, λέει ο ελβετικός οίκος.

Πώς ελέγχονται οι πληροφορίες; Θυμηθείτε τι έγινε με την COVID και τους παράξενα σιωπηλούς τίτλους σχετικά με την κραυγαλέα (και τελικά επιβεβαιωμένη) παρανομία της επίκλησης εξουσιών έκτακτης ανάγκης για την ποινικοποίηση της ελευθερίας του λόγου.
Αλλά και τον πόλεμο που κάνουν τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης σε όσους καταγγέλλουν τον πόλεμο δι’ αντιπροσώπων των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Πώς ελέγχονται τα χρήματα; Μεταβαίνοντας από τον έλεγχο των πληροφοριών προς τον έλεγχο των χρημάτων, το πρότυπο δεν διαφέρει.
Η συσκότιση και η απουσία από τη δημόσια σφαίρα σκοτεινών αληθειών για το αποτυχημένο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα, το οποίο είναι κάτι περισσότερο από ένας σύγχρονος φεουδαλισμός των μυημένων αρχόντων και των δουλοπάροικων του δημοσίου τομέα.

Όπως έχουμε προειδοποιήσει εδώ και χρόνια, η επίλυση μιας κρίσης χρέους με περισσότερο χρέος, το οποίο στη συνέχεια πληρώνεται με χρήματα που κάνουν κλικ με το ποντίκι, δεν είναι πολιτική, είναι φαντασίωση.
Έχουμε, επίσης, προειδοποιήσει ότι κάποια στιγμή αυτή η φαντασίωση (και ο εθισμός στα χρέη) θα οδηγήσει όχι μόνο σε περισσότερα ψέματα, περισσότερους πολέμους και περισσότερο συγκεντρωτισμό από το κράτος (καθώς και σε ένα πρόσχημα για δυστοπικό CBDC), αλλά σε ένα πληθωριστικό παιχνίδι, σε ένα καταστροφικό QE, που θα διακόπτεται ενίοτε από μια βολικά αποπληθωριστική ύφεση.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ, λόγω του δυσθεώρητου χρέους της, ύψους 34 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, δεν έχει άλλη επιλογή από το να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο των αγορών και των χρημάτων μας μέσω κεφαλαιακών ελέγχων κεφαλαίων, έλεγχο της καμπύλης απόδοσης των ομολόγων και μεγαλύτερης ποσοτικής χαλάρωσης, που καταστρέφει τα fiat νομίσματα, παρέχοντας ψεύτικη ρευστότητα σε μια ψεύτικη αγορά, η οποία οδηγείται από τα ελλείμματα

Aναμνήσεις

Θυμάστε όταν ο Bernanke, για παράδειγμα, είπε ότι το QE θα ήταν «προσωρινό»; Μετά το QE 1, ακολούθησαν το QE 2,3,4, το Operation Twist και μετά το απεριόριστο QE το 2020.
Θυμάστε όταν είπε επίσης ότι τα μαγικά χρήματα δεν θα είχαν καμία επίδραση στο νόμισμα, κάτι που είναι το ίδιο που είπε ο Nixon όταν αποσυνδέθηκε από τον χρυσό το 1971;
Αυτό που ακολούθησε ήταν μια πτώση 98% της αγοραστικής δύναμης του δολαρίου ΗΠΑ έναντι ενός χιλιοστογραμμαρίου χρυσού.
Αποτέλεσμα; Ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell, ο οποίος είπε επίσης ότι ο πληθωρισμός ήταν «μεταβατικός», εξακολουθεί να μας βυθίζει στα υψηλά επιτόκια.
Γιατί; Επειδή ο Powell, όπως όλα τα πολιτικά πρόσωπα, είναι παθολογικά ανίκανος να παραδεχτεί το λάθος ή να προσφέρει διαφάνεια για την τρύπα του αμερικανικού χρέους.
Κάπως έτσι η Fed μας σκάβει τον λάκκο από την ανατριχιαστική αρχή της το 1913.
Έτσι, μετά την απόφαση για υψηλά επί μακρόν επιτόκια, με τη μεσαία τάξη, τις περιφερειακές τράπεζες και τις μικρές επιχειρήσεις χτυπημένες βάναυσα, σε μια οικονομία που σημειώνει χρεοκοπίες ρεκόρ και απολύσεις για πάνω από μια δεκαετία, ο Powell εξακολουθεί να βασίζεται στις λέξεις και όχι στα μαθηματικά.
Με αυτόν τον τρόπο -μόνο με την πρόταση (και όχι με την πράξη) της μείωσης των επιτοκίων-, έχει καταφέρει να ωθήσει τον δείκτη βαρόμετρο της Wall Street S&P 500 (που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ETF και πέντε τεχνολογικές εταιρείες) σε ιστορικά υψηλά.
Αλλά όπως υποστηρίζει η Gold Switzerland, αυτή η φούσκα S&P δεν θα μπορούσε να έρθει σε χειρότερη στιγμή ούτε σε χειρότερο εθνικό και παγκόσμιο περιβάλλον.
Θα έρθουν περισσότερα QE που θα σκοτώσουν τα εθνικά νομίσματα… και θα εκτοξεύσουν ξανά τον πληθωρισμό, που στην πραγματικότητα έχει κρυφτεί σε κοινή θέα.
Πέντε φορές τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τα δύο κεφάλια (Yellen και Powell) του δικέφαλου χρηματοοικονομικού φιδιού στην Ουάσιγκτον παρείχαν αθόρυβα τρισεκατομμύρια σε QE από την πίσω πόρτα, με διάφορες μορφές.
Μέσω της αδειάσματος των ταμείων του αμερικανικού υπουργείο Οικονομικών, της έκδοσης IOU από διαφορετικά άκρα της καμπύλης αποδόσεων και της απορρόφησης ρευστότητας από τις αγορές (Reverse Repo), η Ουάσιγκτον κατάφερε να αγοράσει περισσότερη χρόνο από πηγές ρευστότητας της "πίσω πόρτας".
Και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το QE είναι θέμα χρόνου…

Πόσο «χαζό» είναι το CBO;

Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO), για παράδειγμα, έχει ήδη προβλέψει πως οι ΗΠΑ θα χρειαστεί να εκδώσουν χρέους 20 τρισεκατομμυρίων τα επόμενα 10 χρόνια.
Αν αυτός ο αριθμός ήταν αρκετά σοκαριστικός, αλλά αυτό που είναι ακόμα πιο κωμικό (και ενοχλητικό) είναι ότι το ίδιο CBO δεν προβλέπει επίσης ΚΑΜΙΑ ύφεση σε αυτήν την 10ετή προβολή.
Επιπλέον, το CBO υποθέτει ότι οι αποδόσεις του αμερικανικού δεκαετούς (δηλαδή τα επιτόκια) θα είναι 40 μονάδες βάσης χαμηλότερα από ό,τι είναι σήμερα.
Το επίπεδο της ανεντιμότητας, της άρνησης και/ή της απόλυτης βλακείας σε μια τέτοια προβολή κυριολεκτικά αψηφά τη σκληρή πραγματικότητα.
Γιατί; Πρώτον, το CBO αγνοεί την ύφεση στην οποία ήδη βρισκόμαστε.
Δεύτερον, ο μόνος τρόπος για να είναι χαμηλότερες οι αποδόσεις στο αμερικανικό δεκαετές από ό,τι είναι σήμερα είναι αν κάποιος (ή κάποιο «πράγμα») αγοράσει πραγματικά τα IOU του θείου Σαμ.
Ωστόσο, με βάση την πιο πρόσφατη δημοπρασία αμερικανικών ομολόγων, οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες είναι καθαροί πωλητές παρά αγοραστές αμερικανικών ομολόγων από το 2014.

Τα παιδιά στο CBO περιμένουν να έρθει αυτή η ζήτηση ομολόγων;

Η ειλικρινής απάντηση, φυσικά, είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετοί φυσικοί αγοραστές των μη αγαπημένων μας IOU.
Αυτό σημαίνει ότι η πραγματική αγορά θα προέλθει από τη Fed.
Εξίσου σαφές, είναι το ότι το QE της Fed είναι εγγενώς πληθωριστικό.
Ο Powell, παρ' όλα τα λάθη του, το ξέρει αυτό.
Αλλά η πολιτική του θέση (και επομένως οι τάσεις) σημαίνει ότι θα συνεχίσει να λέει ψέματα επειδή το QE είναι αναπόφευκτο.
Εν ολίγοις, σεισμικές μετατοπίσεις δεν έρχονται, συμβαίνουν ήδη στα νομίσματα των δυσπιστών και βαρέων υποχρεωμένων κρατών.
Το γεγονός ότι η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Κίνα βρίσκονται σε ύφεση, ενώ η Αμερική αρνείται την ύφεση, μας υποδηλώνει (gee whiz) ότι στη χώρα επικρατεί χάος (οικονομικό, στρατιωτικό, κοινωνικό, νομισματικό και πολιτικό).
«Η BIS το γνωρίζει αυτό, οι κεντρικές τράπεζες του κόσμου το γνωρίζουν.
Οι θρύλοι της Wall Street το γνωρίζουν αυτό. Και ναι, ο χρυσός μόλις έφτασε σε ιστορικά υψηλά σε όρους USD. Το ξέρουμε όλοι αυτό» καταλήγει η GoldSwitzerland.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης