Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Orban και Trump ταπείνωσαν τον Biden – Σε ΗΠΑ και Ουγγαρία ετοιμάζεται αντεπανάσταση

Orban και Trump ταπείνωσαν τον Biden – Σε ΗΠΑ και Ουγγαρία ετοιμάζεται αντεπανάσταση
O Orban διέσχισε τον Ατλαντικό μόνο και μόνο για να δει τον Trump, τον «πρόεδρο της ειρήνης»
Συνάντηση με πολλούς αποδέκτες και ισχυρούς συμβολισμούς είχε με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump στο κτήμα του στο Mar-a-Lago στη Florida ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban.
Σύμφωνα με τον Bertalan Havasi, εκπρόσωπο του Orban οι δύο άνδρες μίλησαν για περίπου μία ώρα, παρουσία των πιο στενών συνεργατών τους.
Ως φαίνεται λοιπόν, ένα ερωτικό τρίγωνο έχει αναπτυχθεί μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden του υποψηφίου για την προεδρία Donald Trump και του Ούγγρου πρωθυπουργού Victor Orban.
Επισήμως, ο Orban είναι ο ομόλογος και ομόσταβλος του Βiden και ηγέτης του συνδικαλιστικού κράτους.
Όμως ο Oύγγρος πέταξε στην Αμερική για να συναντηθεί όχι μαζί του, αλλά με τον Trump.
«Ξέρετε με ποιον συναντιέται ο Trump σήμερα στο Μαρ-α-Λάγκο; Με τον Orban από την Ουγγαρία, ο οποίος είπε ευθαρσώς ότι η δημοκρατία δεν λειτουργεί και θέλει δικτατορία», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στους υποστηρικτές του στην Πενσιλβάνια.
Όπως αποδεικνύεται, μόνο η Ουγγαρία δεν κινδυνεύει, επειδή ο πρωθυπουργός της είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος ηγέτης που δεν έθεσε τη χώρα του στο δίλημμα «Biden ή Trump».
Επίσης, τα λόγια του Biden δεν πρέπει να εκληφθούν κυριολεκτικά, γιατί στο τρίγωνό τους αυτός είναι η αμβλεία γωνία και η ευτυχία των άλλων δύο τον στοιχειώνει.

Πραγματικά ευτυχισμένοι μαζί

Ο Trump μετά τη συνάντηση χαρακτήρισε τον Οrban έναν «μεγάλο ηγέτη» που τον σέβονται σε όλο τον κόσμο και ο Orban αποκάλεσε τον Trump πλανητάρχη, που είναι «ικανός να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία».
Το γεγονός ότι η Ουκρανία συζητήθηκε στην κατοικία του Trump στο Μαρ-α-Λάγκο ανακοινώθηκε συγκεκριμένα από το ουγγρικό υπουργείο Εξωτερικών.
Αυτό είναι άνευ προηγουμένου, γιατί τυπικά ο Trump είναι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης.
Από την πλευρά της επίσημης κυβέρνησης, αυτό το βήμα είναι σίγουρα μη φιλικό.
Έτσι, σε αυτή την περίπτωση, ο Biden έχει το δικαίωμα να είναι δυσαρεστημένος.
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει τώρα να βασανίζεται από περίπλοκα συναισθήματα.
Επιπλέον, το να διαμαρτύρεσαι ευθέως για τον Ούγγρο πρωθυπουργό ως δύναμη που παρενέβη στην εκλογική διαδικασία στην Αμερική είναι ως ένα βαθμό ντροπή.
Καλύτερα να είχε παρέμβει η Ρωσία…
Τι συνέβη στην Αμερική που έχουμε φτάσει στο σημείο ακόμη και οι Ούγγροι να επηρεάζουν το μέλλον της;
Και το πιο δυσάρεστο για τον Biden είναι ότι ο Orban μπορεί να παίξει το ρόλο του μεσολαβητή μεταξύ του Trump ως μελλοντικού προέδρου και οποιουδήποτε στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας της Ρωσίας.
Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjártó, λίγο πριν από τη συνάντηση στο Mar-a-Lago, φάνηκε να είπε κατά λάθος ότι η Βουδαπέστη λειτουργεί εδώ και καιρό ως μυστικός διαπραγματευτής μεταξύ της Μόσχας και πολλών ηγετών χωρών της ΕΕ.
Γενικά, το ραντεβού του Trump με τον Orban δεν είναι μόνο ασέβεια προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, όχι μόνο διπλωματική προδοσία, αλλά και πιθανή συνωμοσία.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δεν πιστεύει πως ο Biden θα επανεκλεγεί τον Νοέμβριο), ενώ η εκδίκηση του Trump του υπόσχεται ένα μεγάλο πολιτικό τζακ ποτ.
Δηλαδή ο Οrban στοιχηματίζει. Εάν ένας Ρεπουμπλικανός επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, η Ουγγαρία θα έχει τέτοια επιρροή στην Ευρώπη που δεν είχε ποτέ σε ολόκληρη την ιστορία της.
Ο Οrban θα μετατραπεί σε απαραίτητο μεσολαβητή μεταξύ της ηγεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού μόνο μαζί του έχει καλές σχέσεις ο Trump, κάτι που επιβεβαιώνει ακόμη και ο Biden.
Ο ίδιος ο Ούγγρος πρωθυπουργός κοιτάζει ακόμη πιο μακριά και αντιλαμβάνεται ξεκάθαρα την εκλογική νίκη του Trump ως την κύρια προϋπόθεση για μια παγκόσμια συντηρητική αντεπανάσταση, στην οποία η Ουγγαρία θα έχει μείζονα ρόλο.

Το πρόβλημα

Το πρόβλημα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό είναι ότι, ενώ ασκεί κριτική στη σημερινή κυβέρνσηση του Λευκού Οίκου, διατηρεί μια εικόνα του κόσμου με επίκεντρο την Ουάσιγκτον, στην οποία ένας καλός Αμερικανός κύριος θα έρθει μετά τις εκλογές και θα κρίνει τους πάντες.
Αλλά στον 21ο αιώνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε καμία περίπτωση παντοδύναμες, πολύ λιγότερο είναι ο Trump, ο οποίος όχι μόνο θα πρέπει να κερδίσει τις εκλογές, αλλά και να λυγίσει την αντίσταση των αμερικανικών ελίτ, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων της βιομηχανίας πετρελαίου και της άμυνας βιομηχανία.
Παρεμπιπτόντως, ένα από τα κύρια προβλήματα του δισεκατομμυριούχου της Νέας Υόρκης είναι, παραδόξως, η έλλειψη χρημάτων.
Οι αγωγές είναι δαπανηρές γι' αυτόν, και όσον αφορά τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την εκστρατεία, ο σημερινός πρόεδρος είναι πολλές φορές μπροστά του, εν μέρει χάρη σε ανθρώπους όπως ο Alex Soros.
Με άλλα λόγια, οι δυνάμεις από τις οποίες εξαρτάται πραγματικά η επίτευξη της ειρήνης στην Ουκρανία εξακολουθούν να είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Και η πίστη στη διπλωματία είναι, πρώτα απ' όλα, πίστη ότι θα μπορέσει να εδραιώσει το αποτέλεσμα που πέτυχαν, το οποίο είναι αδιαμφισβήτητο είτε για τον Biden είτε για τον Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης