Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Υποβαθμίζεται σε CC η αξιολόγηση της Ουκρανίας, αρνητικό το outlook

S&P: Υποβαθμίζεται σε CC η αξιολόγηση της Ουκρανίας, αρνητικό το outlook
Υποβαθμίστηκαν οι αξιολογήσεις σε ξένο νόμισμα, επιβεβαιώθηκαν σε τοπικό νόμισμο
Σε CC -από CCC- υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα -σε ξένο νόμισμα- της Ουκρανίας η Standard & Poor's, ορίζοντας μάλιστα και αρνητικές προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
Η αντίστοιχη αξιολόγηση σε τοπικό νόμισμα, επιβεβαιώθηκε σε CCC+ με σταθερό outlook.
«Η αρνητική προοπτική για την αξιολόγηση σε ξένο νόμισμα αντανακλά τους κινδύνους για την εξυπηρέτηση του χρέους της Ουκρανίας, δεδομένου του σχεδίου αναδιάρθρωσης.
Η ενέργεια αξιολόγησης αντικατοπτρίζει την πεποίθησή μας ότι η συμπερίληψη πιστωτών (κατόχων ευρωομολόγων) στη συνεχιζόμενη προσπάθεια ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους της Ουκρανίας, είναι βέβαιη. Αυτή η προσπάθεια αποσκοπεί στη μείωση της πίεσης εξυπηρέτησης του εξωτερικού χρέους και στην αποκατάσταση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους ως μέρος του προγράμματος με το ΔΝΤ.
Η ομάδα των πιστωτών για την Ουκρανία έχει ήδη παρατείνει την αναβολή των πληρωμών για το επίσημο διμερές χρέος μέχρι το τέλος του προγράμματος του ΔΝΤ το 2027. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιτύχει ελάφρυνση χρέους από τους κατόχους ευρωομολόγων πριν λήξει η υφιστάμενη στάση χρέους τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους. Ελλείψει αναδιάρθρωσης, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πληρωμές εξυπηρέτησης χρέους σε ευρωομόλογα ύψους 4,5 δισεκ. δολαρίων το 2024 και περίπου 3 δισεκ. δολαρίων κατά μέσο όρο ετησίως το 2025-2027».
Αναλυτικά, οι προβλέψεις του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης για την Ουκρανία:
1_55.png
2_45.png

3_29.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης