Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η «φούσκα» στη Wall Street οδηγεί σε εκτόξευση των... συνταξιοδοτήσεων στις ΗΠΑ

Η «φούσκα» στη Wall Street οδηγεί σε εκτόξευση των... συνταξιοδοτήσεων στις ΗΠΑ
Τί θα γίνει όμως όταν η φούσκα, σκάσει;
Σχετικά Άρθρα
Τα απανωτά ρεκόρ των χρηματιστηριακών δεικτών στη Wall Street, έχουν οδηγήσει μεταξύ άλλων και στο «Great Retirement Boom», όπως το ονόμασε το Bloomberg, εννοώντας το άνευ προηγουμένου κύμα συνταξιοδότησης στις ΗΠΑ.
Όπως φαίνεται και στα παρακάτω διαγράμματα που απεικονίζονται και τα στοιχεία της Federal Reserve του St. Louis, στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή ζουν περίπου 2,7 εκατομμύρια περισσότεροι συνταξιούχοι από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί. Ο αριθμός των συνταξιούχων στη χώρα έχει αυξηθεί πέρα από τις προσδοκίες.
Αυτή η τάση εμφανίζεται καθώς τα pension funds επενδύουν μαζικά σε μετοχές τεχνολογίας.
Μια πρόσφατη έρευνα του Bloomberg έδειξε ότι περίπου τα μισά από τα εν λόγω funds στη Wall Street αγόραζαν μετοχές ως άμεση απάντηση στην άνοδο των τιμών, καθώς υπάρχουν προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων από τη Federal Reserve το 2024, ενώ υπάρχει παράλληλα και αισιοδοξία για τον κλάδο τεχνητής νοημοσύνης.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η άνοδος στις μετοχές «πείθει ήδη όσους έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί ότι δεν χρειάζεται να επιστρέψουν στο εργατικό δυναμικό».
Εκτός αν η Fed δεσμευτεί σε ένα ατέρμονο πρόγραμμα μηδενικών επιτοκίων και ποσοτικής χαλάρωσης, τα pension funds δεν έχουν τίποτα να ανησυχούν.
Ωστόσο, αν η φούσκα εν τέλει σκάσει, θα δούμε πολλούς από αυτούς τους συνταξιούχους να επιστρέφουν αναγκαστικά στο εργατικό δυναμικό...







www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης