Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan: Η Ευρώπη αγκομαχά να φθάσει τις ΗΠΑ στα εταιρικά κέρδη

JPMorgan: Η Ευρώπη αγκομαχά να φθάσει τις ΗΠΑ στα εταιρικά κέρδη
Σε υψηλό 3 ετών το... spread εταιρικών κερδών μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης
Σχετικά Άρθρα
Οι ευρωπαϊκές εισηγμένες κατέγραψαν για το 2023 τη χειρότερη σεζόν κερδών από το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της JPMorgan, η οποία αναφέρει επίσης ότι η διαφορά εταιρικών κερδών μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης έφθασε σε υψηλό 3 ετών.
Μάλιστα, τα κέρδη των εταιρειών του δείκτη Stoxx Europe 600 εκτιμάται ότι μειώθηκαν -κατά μέσο όρο- κατά 11% το δ' τρίμηνο 2023, κυρίως εξαιτίας των προβλημάτων στις οικονομίες Γερμανίας και Ηνωμένου Βασιλείου.
Την ίδια στιγμή, οι εισηγμένες στον δείκτη S&P 500 κατέγραψαν πτώση κερδών -κατά μέσο όρο- 1,6%. Ωστόσο, οι εισηγμένες στον δείκτη-βαρόμετρο της Wall Street, εξακολουθούν να έχουν καλύτερη απόδοση από την Ευρώπη.
Οι διαχειριστές κεφαλαίωνδεν είναι πλήρως πεπεισμένοι για μια επικείμενη ανάκαμψη των ευρωπαϊκών αγορών, δεδομένης της οικονομικής δυσφορίας στην ήπειρο, της ζοφερής προοπτικής για τις τιμές των εμπορευμάτων και της έλλειψης εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης -όπως η Nvidia. Ενώ η Ευρώπη έχει δικαιούχους τεχνητής νοημοσύνης όπως ASML, ASM International και BE Semiconductor, η απόδοσή τους έχει μείνει πολύ πίσω από τη Nvidia.
Τα στοιχεία της του Bloomberg δείχνουν ότι τα κέρδη των εισηγμένων του S&P 500 αναμένεται να αυξηθούν κατά 8,4% το 2024, σε σύγκριση με αύξηση 4,4% στην Ευρώπη.
Οι διαχειριστές κεφαλαίων σε μια πρόσφατη έρευνα της Bank of America ήταν γενικά επιφυλακτικοί, με περίπου το 54% των συμμετεχόντων να βλέπει αρνητικά EPS για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τους επόμενους μήνες.
«Συμφωνούμε ότι το πρώτο τρίμηνο 2024 είναι πιθανό να είναι δύσκολο, με διψήφια υποχώρηση κερδών», αναφέρει σχετικά ο αναλυτής της Deutsche Bank, Maximilian Uleer.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης