Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Euroxx: Σύσταση «overweight» για τη μετοχή της HelleniQ Energy – Στα 9,2 ευρώ η τιμή-στόχος

Euroxx: Σύσταση «overweight» για τη μετοχή της HelleniQ Energy – Στα 9,2 ευρώ η τιμή-στόχος
Το σχόλιο της Euroxx στον απόηχο των οικονομικών αποτελεσμάτων
Σχετικά Άρθρα
Σε «overweight» (buy) όρισε τη σύσταση για τη μετοχή της HelleniQ Energy (πρώην ΕΛΠΕ) η Euroxx Research, στον απόηχο των οικονομικών αποτελεσμάτων της Εταιρείας.
Παράλληλα, όρισε την τιμή-στόχο 12μήνου στα 9,2 ευρώ, ένα premium 9,3% σε σύγκριση με το κλείσιμο των 8,41 ευρώ.
Στην έκθεσή της, η Euroxx κάνει λόγο για ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα το 4ο τρίμηνο και το 2023, καθώς ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.
Η διοίκηση τόνισε, μεταξύ άλλων, την εστίασή της στην 1) επένδυση σε ανθρώπινο κεφάλαιο, 2) επιλογή έργων που προσθέτουν αξία χωρίς να καίνε υπερβολικά κεφάλαια και 3) εργασία για την επίτευξη λειτουργικής αριστείας.
Στις ΑΠΕ, η Euroxx αναμένει από την HelleniQ να καλύψει άνετα την εγκατεστημένη ισχύ 1,0 GW έως το 2025. Η απόδοση και η ρευστότητα των μετοχών έχουν βελτιωθεί σημαντικά, ενώ «οι αναφορές του Τύπου για δεύτερο placement εντός του έτους αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω τη ρευστότητα, κατά την άποψή μας. Τα σταθερά αποτελέσματα, σε συνδυασμό με τις υψηλότερες από τις αναμενόμενες αποδοχές των μετόχων δικαιολογούν τη σύσταση overweight.
Η HelleniQ Energy ανακοίνωσε υψηλότερο του αναμενόμενου μέρισμα για τη χρήση 2023 με την επιφύλαξη της έγκρισης της Γενικής Συνέλευσης τον Ιούνιο. Το μέρισμα για τη χρήση 2023 (0,60 ευρώ, χωρίς τα επιπλέον 0,30 ευρώ) μεταφράζεται σε μερισματική απόδοση 11% από το σημερινό (29/2) κλείσιμο και πληρωμή 45% στα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-02-29_210442.png
image001_3.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης