Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Στα 88 δολάρια το Brent στα τέλη του 2024 – Ισορροπημένο η αγορά το α' εξάμηνο

Deutsche Bank: Στα 88 δολάρια το Brent στα τέλη του 2024 – Ισορροπημένο η αγορά το α' εξάμηνο
Η πρόβλεψη της γερμανικής τράπεζας για την τιμή του Brent
Σχετικά Άρθρα
H ισορροπημένη αγορά το πρώτο εξάμηνο του έτους και η εποχική ενίσχυση της ζήτησης το δεύτερο εξάμηνο, αναμένεται να ωθήσουν την τιμή του πετρελαίου Brent στα 88 δολάρια ανά βαρέλι μέχρι το τέλος του 2024, σύμφωνα με αναλυτές της Deutsche Bank.
«Βλέπουμε πειθαρχία (στην παραγωγή) του ΟΠΕΚ+ σε μια σχεδόν ισορροπημένη αγορά για το πρώτο εξάμηνο και εποχική ισχύ στο δεύτερο εξάμηνο», έγραψαν οι αναλυτές της τράπεζας σε σημείωμα προς τους επενδυτές. Για το τέλος του πρώτου εξαμήνου, η τιμή αναμένεται να φθάσει τα περίπου 83 δολάρια.
«Η πρώτη πιθανότητα χαλάρωσης των περικοπών προσφοράς του ΟΠΕΚ+ θα είναι το τρίτο τρίμηνο σε ένα πλαίσιο υψηλότερων τιμών, που υποστηρίζονται από την εποχική ισχύ».
Επί του παρόντος, το Brent (συμβόλαιο Απριλίου) διαπραγματεύεται γύρω από τα 82+ δολάρια, ενώ το σχιστολοθικό WTI (συμβόλαιο Απριλίου) των ΗΠΑ, στα 77+ δολάρια ανά βαρέλι.
«Οι συνεχιζόμενες ανησυχίες για την επιβράδυνση της παγκόσμιας κατανάλωσης (ειδικά από την Κίνα) περιορίζουν κάθε σημαντική ανοδική τάση στις τιμές του πετρελαίου. Ωστόσο, οι αυξανόμενες γεωπολιτικές συγκρούσεις και οι συνεχείς προσπάθειες του ΟΠΕΚ+ για τον περιορισμό των επιπέδων παραγωγής, έχουν διατηρήσει τις τιμές του πετρελαίου σε στενό εύρος συναλλαγών προς το παρόν», έγραψαν από την πλευρά τους οι αναλυτές της ING.
Σύμφωνα με τη Saxo Bank, οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για το πετρέλαιο έχουν βελτιωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης