Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνεται σε ΒΒΒ η αξιολόγηση για τα καλυμμένα ομόλογα της Τράπεζας Πειραιώς, σταθερό το outlook

Fitch: Επιβεβαιώνεται σε ΒΒΒ η αξιολόγηση για τα καλυμμένα ομόλογα της Τράπεζας Πειραιώς, σταθερό το outlook
Τί αναφέρει σε έκθεσή του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης
Σχετικά Άρθρα
Σε ΒΒΒ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση για τα καλυμμένα ομόλογα της Τράπεζας Πειραιώς («ΒΒ-» η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα, θετικό outlook), διατηρώντας σε σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
Τα καλυμμένα ομόλογα της Πειραιώς είναι τέσσερις βαθμίδες πάνω από τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα, επισημαίνεται.
«Η αξιολόγηση των καλυμμένων ομολόγων της Πειραιώς περιορίζεται από τη δέσμευση υπερβολικής εξασφάλισης (OC) από την τράπεζα. Αυτό περιλαμβάνει το 25% της OC της Πειραιώς που χρησιμοποιείται στην έκθεση επενδυτών του προγράμματος, συν ένα επιπλέον 2% OC που αντικατοπτρίζει τις μειώσεις που έγιναν στον έλεγχο ονομαστικής αξίας του προγράμματος για δάνεια με τρέχον δάνειο προς αξία (CLTV) άνω του 80%. (...)
Από τον Δεκέμβριο του 2023, το χαρτοφυλάκιο περιελάμβανε περίπου 3,3 δισεκ. ευρώ στεγαστικά δάνεια. (...) Τα καλυμμένα ομόλογα θα μπορούσαν επίσης να αναβαθμιστούν εάν η αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της Πειραιώς αναβαθμιστεί τουλάχιστον κατά μία βαθμίδα», σχολιάζει η Fitch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης