Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Δεν έχει φρένα η Nvidia – Ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία την Alphabet

Δεν έχει φρένα η Nvidia – Ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία την Alphabet
Και έγινε η τρίτη πολυτιμότερη εταιρεία στη Wall Street αυτή τη στιγμή
Σχετικά Άρθρα

Δύο μόλις ημέρες αφότου ξεπέρασε την Amazon στον πίνακα της Wall Street, η Nvidia «έφαγε» ενδο-συνεδριακά και την κολοσσιαία μητρική της Google, την Alphabet.
Η χρηματιστηριακή αξία των δύο γιγάντων ανέρχεται σε 1,8+ τρισεκ. δολάρια, με την Nvidia να προσπερνά με διαφορά λίγων εκατομμυρίων.
Και όλα αυτά λίγους μόλις μήνες αφότου έσπασε το φράγμα του 1 τρισεκ. δολαρίων.
Μόνο το τελευταίο 12μηνο, η μετοχή έχει ενισχυθεί άνω του 230%!
Πολλοί έχουν μιλήσει για «φούσκα».
Άλλοι τόσοι κάνουν λόγο για «ευκαιρία» και μία ηγέτιδα στην Τεχνητή Νοημοσύνη.
Μέχρι να δούμε ποιος έχει δίκιο, αυτό που έχει σημασία είναι πως η Nvidia ίπταται και «απειλεί» πλέον ευθαρσώς τους τρεις γίγαντες της Wall Street.
Επόμενος «στόχος» είναι η εκθρόνιση των Apple, Microsoft. Θα χρειαστεί βέβαια να προσπαθήσει πολύ, καθώς αμφότερες έχουν κεφαλαιοποίηση γύρω από τα 3 τρισεκ. δολάρια!
Αναλυτές και επενδυτές αναμένουν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το τελευταίο τρίμηνο του 2023, μέσα στον Φλεβάρη.
Το γ' τρίμηνο του 2023, η Nvidia κατέγραψε ασύλληπτη άνοδο στα οικονομικά της μεγέθη, σπάζοντας εκ νέου κάθε ρεκόρ και καταγράφοντας... τετραψήφιες ποσοστιαίες αυξήσεις σε κέρδη και έσοδα. Συγκεκριμένα, η καθαρή κερδοφορία διαμορφώθηκε σε 9,24 δισεκ. δολάρια, ποσό κατά 49% αυξημένο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και +1.259% υψηλότερο σε σύγκριση με πέρυσι.
Τα έσοδα της πολύ δημοφιλούς τεχνολογικής εταιρείας για το ίδιο χρονικό διάστημα, εκτοξεύθηκαν σε 18,12 δισεκ. δολάρια, στο +34% και +206% σε τριμηνιαία και ετήσια σύγκριση, αντίστοιχα.
«Η ισχυρή ανάπτυξή μας αντανακλά την ευρεία βιομηχανική μετάβαση στην επιτάχυνση της πληροφορικής και της τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο Jensen Huang, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nvidia.
Η Nvidia ξεπέρασε το ορόσημο του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων στις 30/5/2023, απόρροια των προσδοκιών για πρωταγωνιστικό ρόλο της δημοφιλούς εταιρείας στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης.
Βέβαια, η Nvidia δεν είναι η πρώτη εταιρεία που σπάει το «φράγμα» του 1 τρισεκ. δολαρίων κεφαλαιοποίησης, καθώς η αρχή έχει ήδη γίνει από τις Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft, Tesla στις ΗΠΑ αλλά και τη Saudi Aramco στη Σαουδική Αραβία. Αξίζει να σημειωθεί πως η τρέχουσα συνολική χρηματιστηριακή αξία των προαναφερθέντων εταιρειών, ξεπερνά τα 10 τρισεκ. δολάρια!
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-02-14_183201.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης