Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Deutsche Bank δεν αναμένει πλέον ύφεση στις ΗΠΑ το 2024 - Στο 1,9% η ανάπτυξη

Η Deutsche Bank δεν αναμένει πλέον ύφεση στις ΗΠΑ το 2024 - Στο 1,9% η ανάπτυξη
Η Deutsche Bank εξακολουθεί να αναμένει ότι η Fed θα αρχίσει τη χαλάρωση των επιτοκίων από τον Ιούνιο
Σχετικά Άρθρα
Η Deutsche Bank δεν αναμένει πλέον ότι η αμερικανική οικονομία θα βυθιστεί σε ύφεση το 2024, δεδομένου ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνεται και η αγορά εργασίας επιστρέφει σε μια «καλύτερη ισορροπία» χωρίς να αυξηθεί σημαντικά η ανεργία.
Η γερμανική τράπεζα ανέμενε νωρίτερα ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα εισέλθει σε ήπια ύφεση, καθώς η Fed αυξάνει τα επιτόκια για να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό, περιορίζοντας τις πιθανότητες για ήπια προσγείωση. Ωστόσο, τώρα η Deutsche Bank αναφέρει σε ενημερωτικό της σημείωμα ότι αναμένει πως η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 1,9% φέτος, σε μέση τριμηνιαία βάση, έναντι προηγούμενης πρόβλεψής της για 0,3%.
«Αν και η οικονομία συνεχίζει να αντιμετωπίζει αρκετούς αντίθετους ανέμους, η ανθεκτικότητα μέχρι σήμερα δείχνει μια πιο ήπια επιβράδυνση το 2024 από ό,τι είχαμε προβλέψει προηγουμένως», δήλωσε ο Matthew Luzzetti από τη Deutsvhe Bank.
Η γερμανική τράπεζα εξακολουθεί να αναμένει ότι η Fed θα αρχίσει τη χαλάρωση των επιτοκίων από τον Ιούνιο, αλλά τώρα αναμένει 100 μονάδες βάσης (μ.β.) μείωση των επιτοκίων φέτος, λιγότερο από τις προηγούμενες προσδοκίες της για 175 μ.β..
Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο κατά 3,3% το τέταρτο τρίμηνο, εν μέσω ισχυρών καταναλωτικών δαπανών, με την ανάπτυξη για το σύνολο του έτους να διαμορφώνεται στο 2,5%, αποκρούοντας τις δυσοίωνες προβλέψεις για ύφεση μετά τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης