Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Προσδεθείτε - Η Wall Street οδεύει ολοταχώς προς διόρθωση... εντός των επόμενων εβδομάδων

Phoenix Capital: Προσδεθείτε - Η Wall Street οδεύει ολοταχώς προς διόρθωση... εντός των επόμενων εβδομάδων
Η πρόβλεψη της επίμονης «bear» των αγορών
Σχετικά Άρθρα
Ο επενδυτικός κόσμος αναμένει μία χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), ωστόσο ξεχνά ότι η αμερικανική οικονομία παρουσιάζει «ισχυρά» οικονομικά δεδομένα, ακόμη και αν αυτά είναι... πλασματικά, σχολιάζει σε σημείωμά της η Phoenix Capital.
Η -πάντα- «bear» των αγορών Phoenix Capital, αναφέρει πως η Fed βρίσκεται τώρα στην παράλογη θέση να παραιτηθεί από τις υποσχέσεις μείωσης επιτοκίων, καθώς Α) οι μετοχές είναι σε ιστορικά υψηλά, Β) η Ουάσινγκτον συνεχίζει να δημοσιεύει χειραγωγημένα δεδομένα θέσεων εργασίας για να βοηθήσει την κυβέρνηση Biden και Γ) η οικονομία φέρεται να αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό 4%+.
«Έχει καταστεί πλέον αστείο η Ουάσιγκτον να δημοσιεύει παράλογα θετικά οικονομικά στοιχεία για να βοηθήσει την κυβέρνηση Biden, μόνο για να αναθεωρήσει τα στοιχεία προς τα κάτω πολλές φορές αργότερα. Ίσως το πιο γελοίο παράδειγμα αυτού συνέβη το 2022 όταν η Fed της Φιλαδέλφειας αποκάλυψε ότι η αρμόδια υπηρεσία (BLS) είχε υπερεκτιμήσει την αύξηση των θέσεων εργασίας το πρώτο εξάμηνο του έτους κατά ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας.
Το αναφέρω αυτό γιατί η BLS ανταποκρίθηκε στις συνηθισμένες γελοιότητες με την έκθεση θέσεων εργασίας του Ιανουαρίου που κυκλοφόρησε την Παρασκευή. Σε αυτό, ισχυρίστηκε ότι η οικονομία πρόσθεσε 353.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο του 2024 αντί των αναμενόμενων 185.000. Ας είμαστε ειλικρινείς εδώ, αν η οικονομία ήταν ακόμη και τόσο ισχυρή όσο τα τεχνητά δεδομένα που εκδίδει η BLS, οι βαθμολογίες αποδοχής της κυβέρνησης Biden δεν θα είχαν φθάσει στν πάτο του βαρελιού», σχολιάζει η Phoenix Capital, ενώ προσθέτει:
«Πέρα από την πολιτική, το ζήτημα με αυτήν την έκθεση για τις θέσεις εργασίας είναι ότι καθιστά αδύνατο για τη Fed να μειώσει τα επιτόκια σύντομα. Τελικά, πώς μπορεί η Fed να αρχίσει να χαλαρώνει τις νομισματικές συνθήκες όταν η οικονομία υποτίθεται ότι προσθέτει πάνω από 300.000 θέσεις εργασίας το μήνα και το ΑΕΠ υποτίθεται ότι αυξάνεται κατά 4,2%;; (...)
Αυτή η κατάσταση ανοίγει την πόρτα σε μια διόρθωση των αγορών.
Ο S&P 500 δεν έχει αγγίξει τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών (DMA) εδώ και τρεις μήνες. Ο 50-DMA αντιπροσωπεύεται από την μπλε γραμμή στο παρακάτω διάγραμμα. Όπως μπορείτε να δείτε, είναι ασυνήθιστο για το S&P 500 να ΜΗΝ αγγίζει αυτή τη γραμμή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.



Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι ο S&P 500 είναι ~5% πάνω από τον 50-DMA.
Έχοντας υπόψη όλα αυτά, οι πιθανότητες ευνοούν μια διόρθωση στον 50-DMA κάποια στιγμή τις επόμενες εβδομάδες. Μετά από αυτό, θα επανεξετάσουμε την πρόβλεψη της αγοράς μας για να δούμε τι θα ακολουθήσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης