Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τα πάνω κάτω στη Wall Street - Ο Gundlach της DoubleLine περιμένει ύφεση ενώ ο «άλλος Big Short» δηλώνει… long

Τα πάνω κάτω στη Wall Street - Ο Gundlach της DoubleLine περιμένει ύφεση ενώ ο «άλλος Big Short» δηλώνει… long
Ο Powell δεν βλέπει μείωση επιτοκίων της Fed τον Μάρτιο
Σχετικά Άρθρα
Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, διέψευσε τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων τον Μάρτιο -τη στιγμή που οι αγορές αναμένουν 6 μειώσεις για το 2024- ο Jeff Gundlach της DoubleLine επιμένει ότι η ύφεση εξακολουθεί να είναι πιθανή για το 2024 μαζί με υψηλότερο ποσοστό ανεργίας.
«Γνωρίζουμε ότι ο πληθωρισμός επρόκειτο να μειωθεί», είπε ο Gundlach μιλώντας στο CNBC. «Προς το παρόν, πιστεύουμε ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί. Αυτό σημαίνει ότι η αγορά δεν πρόκειται να γίνει παραμυθένια».
Ο Gundlach επέκρινε επίσης τη στρατηγική της Fed «υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», λέγοντας ότι αποτελεί αρνητικό κίνδυνο για τη μελλοντική ανάπτυξη. «Όσο περισσότερο η Fed παραμένει σε ένα πραγματικό επιτόκιο 200 ή 300 μονάδων για τα Fed funds, υπάρχει κίνδυνος για την οικονομική ανάπτυξη καθώς προχωράμε το 2024», είπε στο CNBC.
Ο Gundlach δήλωσε ότι τα υψηλότερα επιτόκια εξακολουθούν να αποτελούν σημαντική απειλή για το τραπεζικό σύστημα, αλλά είδε την Τετάρτη την ανησυχία για την New York Community Bancorp, ως μεμονωμένη περίπτωση. Παρ' όλα αυτά, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ανεπίσημα στοιχεία που δίνουν βάση στην πεποίθηση ότι η αγορά αστικών και εμπορικών ακινήτων βρίσκεται σε «πανωλεθρία», πρόσθεσε.
Και ενώ ο «βασιλιάς των ομολόγων» ίδρωνε για τον επερχόμενο κλυδωνισμό (και φαινομενικά αγόραζε ομόλογα, τα οποία τείνουν να αυξάνονται κατά τη διάρκεια των υφέσεων), μια πρώην «αρκούδα» της Wall Street δήλωνε εφησυχασμένος για την επερχόμενη κατάρρευση.
Ο Steve Eisman, γνωστός ως ο άλλος «Big Short», για το εξαιρετικά κερδοφόρο στοίχημά του κατά των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων μειωμένης εξασφάλισης, δήλωσε ότι είναι πλέον «περισσότερο προσανατολισμένος σε μακροχρόνιες αγορές» για την αμερικανική αγορά, παρά τις έντονες ανησυχίες άλλων για τη διόγκωση των ομοσπονδιακών ελλειμμάτων και τον συνωστισμό των μετοχών.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Neuberger Berman Group δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πραγματικό σημάδι ότι η εκτίναξη του αμερικανικού χρέους αποτελεί πρόβλημα για τις αγορές ή την αμερικανική κυβέρνηση. Είναι εξίσου αισιόδοξος για τις μετοχές, παρά τους παραλληλισμούς που κάποιοι αντιλαμβάνονται μεταξύ της σημερινής αγοράς και της εποχής της φούσκας των dot-com.
«Είμαι πολύ χαρούμενος", δήλωσε ο Eisman την Τρίτη στο συνέδριο iConnections Global Alts στο Μαϊάμι Μπιτς, αναφερόμενος στις ευρείες προοπτικές του για την αγορά. «Είμαι ένας ευτυχισμένος τύπος. Είναι απίστευτο».
«Αυτό το επιχείρημα για το έλλειμμα συνεχίζεται εδώ και σαράντα χρόνια», δήλωσε ο Eisman, προσθέτοντας ότι υπάρχουν λίγοι λόγοι να ανησυχεί κανείς «μέχρι να δω πραγματικά σημάδια ότι υπάρχει πρόβλημα». Δεν ήταν σαφές σε ποια σημάδια αναφέρεται, αλλά μπορεί κανείς να είναι απολύτως βέβαιος ότι θα εμφανιστούν... όποια κι αν είναι αυτά, διότι η πορεία από εδώ και πέρα είναι σαφής.
1_102.jpg
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η JPMorgan σημείωνε ότι η σημερινή αγορά είναι μοιάζει πολύ περισσότερο με την κορύφωση της φούσκας Dotcom από ό,τι πιστεύει κάποιος. Αυτό συμβαίνει επειδή το μερίδιο των 10 κορυφαίων μετοχών του δείκτη MSCI USA, συμπεριλαμβανομένων των Magnificent Seven, έχει σκαρφαλώσει στο 29,3% από τα τέλη Δεκεμβρίου, λίγο πιο κάτω από την κορυφή του 33,2% που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2000, προκαλώντας συγκρίσεις με τις τελευταίες ημέρες της τεχνολογικής φούσκας.
2_171.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης