Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε κόντρα – πρόβλεψη η BlackRock: Αναβαθμίζει σε «overweight» τις μετοχές της Wall Street και προτιμά Τεχνητή Νοημοσύνη

Σε κόντρα – πρόβλεψη η BlackRock: Αναβαθμίζει σε «overweight» τις μετοχές της Wall Street και προτιμά Τεχνητή Νοημοσύνη
Ο κολοσσός της διαχείρισης assets βρίσκεται κόντρα στις προβλέψεις αναλυτών και... τους εαυτού της
Σχετικά Άρθρα
Σε «overweight» (από «neutral») αναβάθμισε τη σύσταση για τις μετοχές της Wall Street το επόμενο 12μηνο, η BlackRock, σε μία κίνηση που έρχεται σε αντίθεση με την πλειοψηφία των προβλέψεων για «ξεφούσκωμα» των τωρινών ιστορικών υψηλών στους κύριους χρηματιστηριακούς δείκτες της Νέας Υόρκης.
Μάλιστα, η μεγαλύτερη διαχειρίστρια assets στον κόσμο, έρχεται σε αντίθεση με τον ίδιο της τον εαυτό, καθώς μόλις πριν λίγες ημέρες μία ονμάδα αναλυτών αμσφισβητούσε το «ράλι» στη Wall Street.
«Πιστεύουμε ότι η δυναμική των μετοχών μπορεί να τρέξει προς το παρόν καθώς ο πληθωρισμός μειώνεται και η Federal Reserve είναι έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια», έγραψε ο Jean Boivin, επικεφαλής του BlackRock Investment Institute, στο εβδομαδιαίο σχολιαστικό ερευνητικό σημείωμα.
Οι τεχνολογικές μετοχές -κυρίως λόγω της Τεχνητής Νοημοσύνης- οδήγησαν τον S&P 500 σε διαδοχικά ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, ενώ η ισχυρή αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ για το δ' τρίμηνο σε συνδυασμό με την πτώση του πληθωρισμού, ενίσχυσαν τις θετικές μακροοικονομικές προοπτικές.
Η συνεδρίαση της Fed βρίσκεται στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα, καθώς η Τράπεζα σηματοδότησε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι τα επιτόκια έχουν κορυφωθεί.
«Δεν βλέπουμε (η Fed) να μειώνει τα επιτόκια τόσο όσο στο παρελθόν», αναφέρει η BlackRock, συμπληρώνοντας: «Έχουμε πει ότι το ράλι (στις τεχνολογικές μετοχές) μπορεί να τρέξει προς το παρόν –και να διευρυνθεί. Γιατί; Ο πληθωρισμός πιθανότατα θα πλησιάσει τον στόχο του 2% της Fed φέτος και η Τράπεζα πρόκειται να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. (...) Στα μέσα του 2023, αλλάξαμε τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουμε τις τακτικές μας. Η συνολική μας άποψη για τις μετοχές των ΗΠΑ ήταν neutral. (...) Οι αγορές προεξοφλούν μια ήπια οικονομική προσγείωση όπου ο πληθωρισμός πέφτει στο 2% χωρίς ύφεση. (...) Ωστόσο, παραμένουμε ευέλικτοι και έτοιμοι να αλλάξουμε άποψη, καθώς το νέο καθεστώς μεγαλύτερης μακροοικονομικής αστάθειας, της αγοράς και του πληθωρισμού δημιουργεί ένα ευρύ φάσμα πιθανών αποτελεσμάτων. (...) Πιστεύουμε ότι η αύξηση των μισθών στις ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλή ώστε ο πληθωρισμός των υπηρεσιών να επιβραδυνθεί αρκετά ώστε να διατηρήσει τον βασικό πληθωρισμό κοντά στο 2%. Αυτό σημαίνει ότι ο πληθωρισμός πιθανότατα θα ανέλθει στο 3% το 2025».
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-01-29_191556.png

Η BlackRock εκτιμά ότι, μέχρι στιγμής, τα εταιρικά κέρδη και τα περιθώρια κέρδους έχουν αντισταθεί στα υψηλότερα επιτόκια και κόστη. Τα περιθώρια κέρδους θα αντιμετωπίσουν πιέσεις μεσοπρόθεσμα από τα υψηλά επιτόκια, τις πιέσεις στους μισθούς και τον χαμηλότερο πληθωρισμό αλλά πάνω από τον στόχο.
«Στη ζώνη του ευρώ, δεν αναμένουμε αναζωπύρωση του πληθωρισμού, η ενεργειακή κρίση έχει υποχωρήσει. Βλέπουμε την αύξηση των μισθών να διολισθαίνει καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατηρεί αυστηρή (νομισματική) πολιτική, όπως έκανε την περασμένη εβδομάδα. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας άφησε την ίδια χαλαρή πολιτική την περασμένη εβδομάδα, καθώς αναζητά μισθολογικά κέρδη και επιτάχυνση του πληθωρισμού των υπηρεσιών για να σταθεροποιήσει τον συνολικό πληθωρισμό σταθερά στο 2%».
«Μας αρέσουν οι μετοχές που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη και οι ιαπωνικές μετοχές με ισχυρές δυνατότητες κερδών. Στο σταθερό εισόδημα, εξακολουθούμε να ευνοούμε τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα ομόλογα, καθώς δεν περιμένουμε από τις κεντρικές τράπεζες να επιτύχουν τόσες μειώσεις επιτοκίων όπως αναμένουν οι αγορές. Και βλέπουμε ότι αμφισβητείται ο ρόλος των μακροπρόθεσμων ομολόγων ως διαφοροποιητή χαρτοφυλακίου – και παραμένουμε ουδέτεροι», καταλήγει η εταιρεία.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-01-29_191619.png
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-01-29_191532.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης