Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι αναλυτές προειδοποιούν - Αντιμέτωπες με δύσκολη φάση θα βρεθούν οι αγορές το επόμενο διάστημα

Οι αναλυτές προειδοποιούν - Αντιμέτωπες με δύσκολη φάση θα βρεθούν οι αγορές το επόμενο διάστημα
Τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά κομβικές εξελίξεις για τους επενδυτές
Σχετικά Άρθρα
Οι αγορές άνοιξαν αυτή την εβδομάδα χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές, καθώς οι επενδυτές είχαν προετοιμαστεί για τις ανακοινώσεις των κεντρικών τραπεζών, τόσο από τη Fed όσο και από την BOE.
Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου, τα futures του S&P παρέμεναν αμετάβλητα αφού ο δείκτης έκλεισε με κέρδη για τρίτη σερί εβδομάδα, φτάνοντας την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου κοντά στο ρεκόρ του- τα futures του Nasdaq αυξήθηκαν κατά 0,2%.
Το πετρέλαιο άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο στις ενδοσυνεδριακές συναλλαγές, προτού αρχίσει να υποχωρεί, λόγω της κυβέρνησης Biden, η οποία ανακοίνωσε αντίποινα για τον θάνατο τριών Αμερικανών στρατιωτών από μαχητές που στηρίζονται από το Ιράν.
Τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά κομβικές εξελίξεις για τους επενδυτές, όπως οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, της Τράπεζας της Αγγλίας, τα στοιχεία για την μισθοδοσία στις ΗΠΑ και τη δήλωση αναχρηματοδότησης του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ την Τετάρτη.
«Αυτή η εβδομάδα θα είναι πολύ σημαντική – ανακοινώσεις κερδών, ανακοινώσεις από τις κεντρικές τράπεζες, γεωπολιτικές εξελίξεις - αυτοί είναι τρεις μεγάλοι παράγοντες που θα μπορούσαν να αλλάξουν ραγδαία τα πράγματα», δήλωσε ο Andrea Tueni, επικεφαλής του τμήματος συναλλαγών της Saxo Banque France.
«Ακόμη και αν η μεταβλητότητα είναι ακόμη πολύ χαμηλή, αρκεί ένας από αυτούς τους τρεις παράγοντες να πάρει φωτιά και αυτό θα μπορούσε να ταρακουνήσει τα πράγματα».
Όσον αφορά τις παγκόσμιες προοπτικές για τις μετοχές, οι στρατηγικοί αναλυτές της UBS Group AG με επικεφαλής τον Andrew Garthwaite προειδοποίησαν ότι οι αγορές πρόκειται να έρθουν αντιμέτωπες με μια δύσκολη φάση, όπου η επιβράδυνση της ανάπτυξης θα αρχίσει να πλήττει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης