Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

SchiffGold: Οι μειώσεις επιτοκίων θα εκτοξεύσουν το χρέος σε «junk» ομόλογα

SchiffGold: Οι μειώσεις επιτοκίων θα εκτοξεύσουν το χρέος σε «junk» ομόλογα
Οι αισιόδοξοι αρχίζουν να ποντάρουν σε χαμηλότερες αποδόσεις κρατικών ομολόγων ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να πανηγυρίζουν για τις ερχόμενες (;) μειώσεις επιτοκίων από τη Federal Reserve, ξεχνούν όμως ότι αυτές θα οδηγήσουν σε χαμηλότερες αποδόσεις ομόλογα κερδοσκοπικής κλίμακας («junk»).
Τί σημαίνει αυτό;
Διόγκωση ενός χρέους για εταιρεία με πολύ χαμηλή πιστοληπτική ικανότητα, προειδοποιεί σε σημείωμα η SchiffGold.
Το ερώτημα τώρα είναι αν οι επενδυτές θα είξαι πρόθυμοι να αναλάβουν το μεγαλύτερο ρίσκο των ομολόγων-σκουπιδιών επιδιώκοντας υψηλότερες αποδόσεις, ή αν θα κάνουν πίσω αναγνωρίζοντας τις ευρύτερες οικονομικές αδυναμίες για να αποφύγουν τον κίνδυνο.
Όπως σχολιάζεται, ο Jerome Powell κήρυξε τη νίκη επί του πληθωρισμού και ισχυρίζεται πως πρέπει στο εξής να περιμένουμε χαλαρότερη νομισματική πολιτική.
Αλλά με τα spreads (σε σύγκριση με το 10ετές κρατικό ομόλογο ΗΠΑ) των ομολόγων-σκουπιδιών να μην διευρύνονται όσο θα περίμενε κανείς κατά τη διάρκεια μιας περιόδου οικονομικής σύσφιξης, «πρέπει να αναρωτηθούμε αν το χρήμα εξακολουθεί να είναι στην πραγματικότητα πιο φτηνό από ό,τι θα μας έκανε να πιστέψουμε ο τελευταίος γύρος αυξήσεων της Fed».
Ο τρέχων Εθνικός Δείκτης Χρηματοοικονομικών Συνθηκών (NFCI) της Fed του Chicago συνεχίζει να το επαληθεύει αυτό, με τους αριθμούς του που εξακολουθούν να βρίσκονται σε αρνητικό εύρος, υποδεικνύοντας σχετικά χαλαρές χρηματοοικονομικές συνθήκες στις αρχές του 2024.
«Τα spreads των ομολόγων-σκουπιδιών, έχουν περιοριστεί μεσοσταθμικά κατά 38 μονάδες βάσης από τον Σεπτέμβριο, φθάνοντας έως343 μονάδες βάσης...».
Υπήρξε μια ασυνήθιστη απόσταση ανάμεσα στα spreads και την τιμή του δολαρίου.
Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων είχαν γενικά αυξηθεί.
Αυτή τη φορά είχαμε ακριβώς το αντίθετο.
Συγκεκριμένα, δεδομένων των ανησυχιών γύρω από τον επίμονο πληθωρισμό που έχει πολλά χρόνια να απασχολήσει τόσο έντονα το επενδυτικό κοινό, η συσχέτιση των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα ΗΠΑ και των περιουσιακών στοιχείων κινδύνου, είναι προς την ίδια κατεύθυνση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης