Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan για Tesla: Περιθώριο πτώσης 30%, στα 130 δολάρια

tags :
JP Morgan για Tesla: Περιθώριο πτώσης 30%, στα 130 δολάρια
Οι προσδοκίες για τα κέρδη της Tesla έχουν υποχωρήσει
Περαιτέρω υποχώρηση ως 30% βλέπει για τη μετοχή της Tesla η JP Morgan, καθώς σύμφωνα με την τράπεζα η τιμολογιακή της πολιτική πλήττει τα κέρδη.
Ειδικότερα, ο αναλυτής Ryan Brinkman μείωσε την τιμή-στόχο της μετοχής της Tesla ως τον Δεκέμβριο του 2024 κατά περίπου 4% στα 130 δολάρια, κάτι που θα σήμαινε περίπου 30% πτώση από το κλείσιμο της Πέμπτης στα 182,63 δολάρια.
Η μετοχή της Tesla με όρους PE τυγχάνεις διαπραγμάτευσης 56 φορές τα κέρδη των επόμενων δώδεκα μηνών, σύμφωνα με το FactSet, μια αποτίμηση που η JPMorgan ανησυχεί ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από αυτού του είδους τη στασιμότητα στα έσοδα.
Την Πέμπτη η μετοχή της Tesla έκλεισε με βουτιά 12%, αφού η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη και προειδοποίησε ότι η αύξηση των πωλήσεων «μπορεί να είναι σημαντικά χαμηλότερη» φέτος.
«Οι προσδοκίες για τα κέρδη της Tesla έχουν υποχωρήσει, αλλά ακόμα και μετά το sell-off της Πέμπτης, η μετοχή σε εμάς φαίνεται να έχει επηρεαστεί ελάχιστα, υποδηλώνοντας πολλές περαιτέρω πιθανότητες πτώσης» ανέφερε ο Brinkman σε σημείωμα προς τους πελάτες την Παρασκευή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης