Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: «Θύελλα» εταιρικών υποβαθμίσεων για 6 συνεχόμενα τρίμηνα στη Βόρεια Αμερική

Fitch: «Θύελλα» εταιρικών υποβαθμίσεων για 6 συνεχόμενα τρίμηνα στη Βόρεια Αμερική
Υποβαθμίσεων συνέχεια, καθώς η πιστωτική ποιότητα επιδεινώνεται
Σχετικά Άρθρα
Οι υποβαθμίσεις εταιρειών (των οποίων τα ομόλογα αξιολογούνται από τον οίκο αξιολόγησης) στη Βόρεια Αμερική ξεπέρασαν τις αναβαθμίσεις για 6ο συνεχόμενο τρίμηνο, το δ' τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με στοιχεία της Fitch Ratings.
Συγκεκριμένα, η αναλογία υποβαθμίσεων/αναβαθμίσεων διαμορφώθηκε σε 1,5x σε σύγκριση με 1,2x για το γ' τρίμηνο και 2,3x το δ' τρίμηνο του 2022. Η αναλογία υποβαθμίσεων/αναβαθμίσεων για εκδότες κερδοσκοπικής βαθμίδας (κάτω από «ΒΒΒ») συνεχίζει να υπερβαίνει την αναλογία των εκδοτών επενδυτικής βαθμίδας στο 1,6x, σε σύγκριση με 0,4x για τις εταιρείες επενδυτικής βαθμίδας.
Οι περισσότερες από τις υποβαθμίσεις οφείλονταν σε αλλαγές στο οικονομικό προφίλ. Ο τομέας της Τεχνολογίας, των Μέσων και των Τηλεπικοινωνιών ηγήθηκαν όσον αφορά τις αλλαγές αξιολόγησης και υπήρξαν εταιρείες που έγιναν είτε «έκπτωτοι άγγελοι» (υποβαθμίστηκαν από επενδυτική σε κερδοσκοπική βαθμίδα) είτε «ανερχόμενοι αστέρες» (το αντίστροφο) κατά το δ' τρίμηνο του 2023.
Το 78% των προοπτικών (outlook) ήταν σταθερά, το 13% ως αρνητικό και το 9% ως θετικά στο τέλος του 2023 στη Βόρεια Αμερική, υποδεικνύοντας την πιθανή κατεύθυνση των αξιολογήσεων τα επόμενα ένα έως δύο χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης