Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Συνέχιση της ανόδου έως τις 1.622 μον. ή +20% βλέπει για το Ελληνικό Χρηματιστήριο η Eurobank Equities – Οι 5 επιλογές

Συνέχιση της ανόδου έως τις 1.622 μον. ή +20% βλέπει για το Ελληνικό Χρηματιστήριο η Eurobank Equities – Οι 5 επιλογές
Η Eurobank Equities θεωρεί ότι το 2024 θα είναι έτος «δύναμης και καλής τύχης» (γνωστό και ως Έτος του Δράκου) για τις ελληνικές μετοχές
Έως τις 1.622 μονάδες βλέπει να ενισχύεται ο γενικός δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο η Eurobank Equities, με το 2024 να είναι μία ακόμη χρονιά ανόδου, ή όπως το χαρακτηρίζει η χρηματιστηριακή, θα είναι «χρονιά του Δράκου».
Η Eurobank Equities θεωρεί ότι το 2024 θα είναι έτος «δύναμης και καλής τύχης» (γνωστό και ως Έτος του Δράκου) για τις ελληνικές μετοχές, καθώς θα συντρέχουν σημαντικοί θετικοί καταλύτες.
Αυτοί θα είναι:
1) Η ανάπτυξη της Ελλάδας θα ξεπεράσει το 2%, υψηλότερα δηλαδή της υπόλοιπης Ευρώπης
2) Η Ελλάδα εξακολουθεί να εμφανίζει δημοσιονομική πειθαρχία (πρωτογενές πλεόνασμα >2%)
3) Η δυναμική του ελληνικού χρέους είναι ευνοϊκή (διορθώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους, δεν υπάρχουν σημαντικές εξαγορές τα επόμενα χρόνια, ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες <10% του ΑΕΠ έως το 2027)
4) Τα περιθώρια πίεσης ενδεχομένως να μειωθούν μετά τη συμπερίληψη των ελληνικών ομολόγων στους δείκτες επενδυτική βαθμίδας, μετά την τελευταία αναβάθμιση από τη Fitch
5) Οι αποτιμήσεις είναι χαμηλές, τόσο σε απόλυτη όσο και σε σχετική βάση. Οι μη τραπεζικές μετοχές αποτιμούν σε 6x με βάση τα EV/EBITDA (discount 15% έναντι των προοπτικών τους και discount >20% έναντι μη χρηματοοικονομικών στην ΕΕ) και οι ελληνικές τράπεζες στο 5 -6x σε όρους PE και 0,7x σε όρους P/TBV.

Το 2025 η αναβάθμιση του ΧΑ στις αναπτυγμένες αγορές

Μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από την Ελλάδα το 2023, το 2024 το κυρίαρχο θέμα θα είναι η πιθανή ένταξη του ΧΑ σε μια «λίστα παρακολούθησης» για αναβάθμιση στις ανεπτυγμένες αγορές.
Η Ελλάδα ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο (επενδυτική βαθμίδα), ενώ σημειώνει πρόοδο στις απαιτήσεις μεγέθους (π.χ. float), ειδικά μετά από τα πρόσφατα placement και τις IPO.
Αν και η αναβάθμιση δεν θα έρθει πριν το 2025, από άποψη συναλλαγών/αξιολόγησης, η Eurobank Equities αναμένει από τους επενδυτές να αρχίσουν να τοποθετούνται το 2024.

Συστάσεις

Με βάση τις εκτιμήσεις της Eurobank Equities, ο στόχος του ΧΑ είναι για μια άνοδο περίπου 21% από τα τρέχοντα επίπεδα, ή στις στόχος 1.622 μονάδων, λόγω ενός μείγματος αναβάθμισης και αύξησης κερδών.
Από την άποψη της κατανομής, υποστηρίζει τη βαρύτητα προς τις τράπεζες, όπου πιστεύει ότι υπάρχει η καλύτερη απόκλιση κινδύνου-ανταμοιβής, με την Πειραιώς να είναι η κορυφαία επιλογή της.
Η Eurobank Equities υποστηρίζει επίσης overweight θέση στη ΔΕΗ (καλή λειτουργία, συγχωνεύσεις και εξαγορές με αυξημένη αξία), στην Jumbo (ισχυρή δυναμική, ανταμοιβή κινδύνου), στον Μυτιληναίο (επανακαθορισμός επιπέδων κέρδους, αύξηση έκθεσης σε ΑΠΕ) και Titan (φθηνή έκθεση σε Δαπάνες υποδομών των ΗΠΑ, κυκλική ανάκαμψη της κατασκευαστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα).
Capture_97.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης