Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING για Fed: Μην περιμένετε μείωση των επιτοκίων πριν από το β' τρίμηνο 2024

ING για Fed: Μην περιμένετε μείωση των επιτοκίων πριν από το β' τρίμηνο 2024
Κατεβάζει τον πήχη η ολλανδική τράπεζα
Η «ανθεκτικότητα» της αμερικανικής οικονομίας υποδηλώνει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα περιμένει μέχρι και το β' τρίμηνο 2024 πριν μειώσει τα επιτόκια, εκτιμά σε ανάλυσή της η ING.
Σύμφωνα με την ολλανδική τράπεζα, η αγορά εργασίας των ΗΠΑ είναι σφιχτή, ο πληθωρισμός είναι πάνω από τον στόχο (2%), οι καταναλωτικές δαπάνες αντέχουν και τα πρόσφατα σχόλια αξιωματούχων της Fed δείχνουν ότι η Τράπεζα δεν βιάζεται να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική. «Ως εκ τούτου, συνεχίζουμε να θεωρούμε τον Μάιο ως το σημείο εκκίνησης για τις μειώσεις επιτοκίων και όχι τον Μάρτιο, όπως εκτιμά αυτή τη στιγμή η αγορά», σημειώνει η ING.
«Παραμένουμε επιφυλακτικοί σχετικά με τις προοπτικές για τις καταναλωτικές δαπάνες μεσοπρόθεσμα. Υπάρχουν τέσσερις τρόποι χρηματοδότησης των δαπανών: εισόδημα, αποταμιεύσεις, δανεισμός ή πώληση για περιουσιακά στοιχεία. Το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών ελπίζουμε ότι θα αυξηθεί από την αύξηση των μισθών που ξεπερνά όλο και περισσότερο τον πληθωρισμό, καθώς ο τελευταίος συνεχίζει να επιβραδύνεται, αλλά η επιβράδυνση της αύξησης των θέσεων εργασίας περιορίζει την ανοδική πορεία. Οι αποταμιεύσεις της εποχής της πανδημίας φαίνεται να εξαντλούνται για έναν αυξανόμενο αριθμό νοικοκυριών και είναι απίθανο να είναι υποστηρικτικές φέτος όπως ήταν το 2023. Εν τω μεταξύ, το κόστος δανεισμού των καταναλωτών συνεχίζει να αυξάνεται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης