Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αρχίζει εκ νέου κάλυψη για την Aegean η Euroxx, με τιμή στόχο στα 15,40 ευρώ

tags :
Αρχίζει εκ νέου κάλυψη για την Aegean η Euroxx, με τιμή στόχο στα 15,40 ευρώ
Η Euroxx πιστεύει ότι το 2024 θα είναι άλλη μια καλή χρονιά για την Aegean Airlines
Την κάλυψη της μετοχής της Aegean Airlines αρχίζει εκ νέου η Euroxx, με αξιολόγηση Overweight, και τιμή στόχο 15,4 ευρώ, η οποία υποδηλώνει ανοδική δυνατότητα 30%.
Η μετοχή ήταν μία με τις καλύτερες επιδόσεις στην ελληνική αγορά τον περασμένο χρόνο (+114% έναντι +39% για τον δείκτη αναφοράς ΧΑΑ), με τη Euroxx να εκτιμά ότι αυτή η υπεραπόδοση θα συνεχιστεί εν μέσω:
1) ισχυρής ζήτησης για το ελληνικό τουρισμό προϊόν που θα διατηρήσει σταθερή την επιβατική κίνηση για ένα ακόμη έτος
2) ελκυστικών επιπέδων αποτίμησης (σύμφωνα με τις παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες σε βάση EV/EBITDA),
3) επιστροφής σε μερίσματα (περίπου 4% το 2023E)
4) βιώσιμων υψηλά ROIC >15%, πολύ πάνω από τους μέσους όρους του κλάδου.

Εντυπωσιακή ανάκαμψη μετά την Covid

Η Aegean Airlines είναι ο κύριος αερομεταφορέας πλήρους εξυπηρέτησης της Ελλάδας με μια συνεκτική στρατηγική επέκτασης στις διεθνείς αγορές και καταγραφής των βελτιωμένων τάσεων της αγοράς εν μέσω μιας εντυπωσιακής ανάκαμψης μετά την Covid εποχή, σύμφωνα με την Euroxx.
Το 2023 η εταιρεία σημείωσε ρεκόρ κερδοφορίας εν μέσω αύξησης της επιβατικής κίνησης κατά 25%, αυξάνοντας τους συντελεστές φορτίου (κοντά στο 83%) και έχοντας υψηλές αποδόσεις και σταθερή λειτουργική απόδοση.

Οι μελλοντικές προκλήσεις είναι διαχειρίσιμες

Αν και η κερδοφορία του 2023 θα είναι δύσκολο να συνεχιστεί εν μέσω βραδύτερης αύξησης της χωρητικότητας και υψηλότερου κόστους (που οφείλεται στα προβλήματα των κινητήρων στα A320neo), η Euroxx πιστεύει ότι το 2024 θα είναι άλλη μια καλή χρονιά για την Aegean Airlines.
Η υγιής ζήτηση για το ελληνικό τουριστικό προϊόν και οι σταθερές αποδόσεις θα πρέπει να συνεπάγονται ότι η εταιρεία μπορεί να δημιουργήσει κορυφαία ROIC στον κλάδο >15% παρά την πρόβλεψή της για πτώση των κερδών ανά μετοχή κατά 17%.
Επίσης, η Aegean Airlines δημιούργησε εντυπωσιακές ελεύθερες ταμειακές ροές το 2022 και το 2023, επιτρέποντας στην εταιρεία να προχωρήσει στην άσκηση του δικαιώματός της να εξαγοράσει τα warrants από την κυβέρνηση.
Δεδομένης αυτής της πολύ υγιούς οικονομικής θέσης, η Euroxx αναμένει ότι τα μερίσματα θα επανέλθουν από τα καθαρά κέρδη του 2023.
Η Euroxx υποθέτει μια αναλογία πληρωμών 25% το 2023, αυξανόμενη σε 35-40% το 2024/25E.
Αυτό συνεπάγεται μερισματικές αποδόσεις >4%, αλλά η Euroxx πιστεύει ότι υπάρχει περιθώριο για θετικές εκπλήξεις.
1_515.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης