Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

RBC Capital Markets: Ο S&P 500 στις 5.150 μονάδες το 2024

RBC Capital Markets: Ο S&P 500 στις 5.150 μονάδες το 2024
Oι αποτιμήσεις των μετοχών μπορεί να παραμείνουν υψηλότερες από ό,τι αντιλαμβάνονται πολλοί επενδυτές

Eποικοδομητικές μακροπρόθεσμες προοπτικές για τις αμερικανικές μετοχές προβλέπουν οι στρατηγικοί αναλυτές της RBC Capital Markets, παρόλο που αναγνωρίζουν μια δυνητικά ταραχώδη φάση που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο.
Οι αναλυτές αναθεώρησαν τον στόχο τους για το τέλος του 2024 για τον S&P 500 στις 5.150 μονάδες, από τον προηγούμενο στόχο των 5.000 μονάδων. Αυτός ο νέος στόχος υποδηλώνει άνοδο περίπου 10% από το κλείσιμο της Παρασκευής του S&P 500.
"Όπως και πολλοί στρατηγικοί αναλυτές, δεν ήμασταν αρκετά εποικοδομητικοί για τον S&P 500 το 2023", ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές σε εβδομαδιαία στήλη στο blog τους.
"Η χρηματιστηριακή αγορά έκλεισε το 2023 σε ένα επίπεδο αποτίμησης που ήταν λογικό στο πλαίσιο της ισχυρότερης από την αναμενόμενη οικονομία και της συγκράτησης του πληθωρισμού που σημειώθηκε, και ότι θα πρέπει να περιμένουμε πρόσθετα κέρδη στην αγορά μετοχών και ένα trailing P/E γύρω στο 23x το 2024, εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να χαλαρώνει και τα επιτόκια μειωθούν λίγο περισσότερο, όπως αναμένει η ευρύτερη επενδυτική κοινότητα".
Εκτός από τον αναθεωρημένο στόχο, οι στρατηγικοί αναλυτές αύξησαν την πρόβλεψή τους για τα κέρδη ανά μετοχή το 2024 στα 234 δολάρια, από την προηγούμενη εκτίμηση των 232 δολαρίων.
Τονίζουν ότι οι αποτιμήσεις των μετοχών μπορεί να παραμείνουν υψηλότερες από ό,τι αντιλαμβάνονται πολλοί επενδυτές.
"Αλλά πιστεύουμε ότι για να είναι βιώσιμη η στροφή προς την αξία και τη μικρή κεφαλαιοποίηση, οι οικονομικές προσδοκίες των ΗΠΑ πρέπει να βελτιωθούν", ανέφεραν.

Οι προκλήσεις

Ενώ εκφράζουν αισιοδοξία, οι στρατηγικοί αναλυτές αναγνωρίζουν τα εμπόδια, συμπεριλαμβανομένου του ιδιαίτερα ανοδικού κλίματος, των προσδοκιών για μια υποτονική οικονομία, της αβεβαιότητας γύρω από τις προεδρικές εκλογές του 2024 και το ενδεχόμενο στροφής από τις αμερικανικές μετοχές σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.
"Κατά μέσο όρο, ο S&P 500 αυξάνεται κατά περίπου 7,5% σε έτη προεδρικών εκλογών, κάτω από την τάση και λιγότερο από αυτό που συνήθως βλέπουμε στο 3ο έτος του προεδρικού κύκλου.
Αυτό το στατιστικό στοιχείο μας λέει ότι κάθε δεδομένο έτος προεδρικών εκλογών αποτελεί πηγή αβεβαιότητας για την αμερικανική αγορά μετοχών".
Επιπλέον, προβλέπουν προκλήσεις για το trading της μεγάλης κεφαλαιοποίησης ανάπτυξης και δίνουν προβάδισμα στην αξία και τη μικρή κεφαλαιοποίηση το επόμενο έτος.
"Συνεχίζουμε να βλέπουμε ευκαιρίες στη Μικρή Κεφαλαιοποίηση, αλλά ανησυχούμε για το πόσο συναινετικό έχει γίνει αυτό το κάλεσμα", κατέληξαν οι στρατηγικοί αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης