Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποίηση Wells Fargo: Θα δυσκολευτεί ο S&P 500 να σημειώσει κέρδη στις αρχές του 2024

tags :
Προειδοποίηση Wells Fargo: Θα δυσκολευτεί ο S&P 500 να σημειώσει κέρδη στις αρχές του 2024
«Ο δείκτης S&P 500 βρίσκεται πολύ μπροστά από αυτό που θεωρούμε δίκαιη αξία», σημειώνουν οι αναλυτές
Σχετικά Άρθρα
Οι εικασίες για ένα "ράλι του Άγιου Βασίλη" κυριαρχούν στις οικονομικές συζητήσεις κάθε Δεκέμβριο, ανεξάρτητα από τις ετήσιες επιδόσεις της αγοράς.
Σε αυτή τη λογική, οι στρατηγικοί αναλυτές της Wells Fargo υπενθυμίζουν στους επενδυτές ότι ο δείκτης S&P 500 έχει ήδη αυξηθεί κατά σχεδόν 16% από τα τέλη Οκτωβρίου και μπορεί να υπερηφανεύεται για μια πρωτοφανή αύξηση 24% σε ετήσια βάση.
Παραδοσιακά, το επίσημο χρονικό πλαίσιο για ένα ράλι του Άγιου Βασίλη είναι η εβδομάδα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, περίοδος στην οποία βρισκόμαστε σήμερα.
Σύμφωνα με το Stock Trader's Almanac, ο Δεκέμβριος κατατάσσεται ως ο τρίτος ισχυρότερος μήνας για την απόδοση του χρηματιστηρίου τα τελευταία 70 χρόνια.
Η συνεχιζόμενη άνοδος της αγοράς μετοχών, που μοιάζει με επίσκεψη του Άγιου Βασίλη, είναι συνεπής, καθιστώντας αυτή τη γιορτινή περίοδο γεμάτη οικονομική ευθυμία.
"Πραγματικά δεν θέλουμε να μπούμε μπροστά από το γεμάτο δώρα έλκηθρο του Άγιου Βασίλη.
Φαίνεται ότι το ράλι θα μπορούσε κάλλιστα να φέρει τον δείκτη S&P 500 σε ή πολύ κοντά σε ένα ιστορικό υψηλό ρεκόρ καθώς κλείνουμε το έτος", έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές της Wells Fargo.

Δύσκολα τα κέρδη το 2024

Παρόλα αυτά, προειδοποιούν ότι επί του παρόντος "ο δείκτης S&P 500 βρίσκεται πολύ μπροστά από αυτό που θεωρούμε δίκαιη αξία, καθώς διαπραγματεύεται κοντά στην κορυφή του εύρους στόχου μας για το τέλος του έτους 2024".
"Οι τρέχουσες αποτιμήσεις, με βάση την εκτίμησή μας για τα κέρδη του επόμενου έτους (220 δολάρια), είναι αρκετά απλωμένες", προσθέτουν οι στρατηγικοί αναλυτές.
Ως αποτέλεσμα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο S&P 500 "θα δυσκολευτεί να σημειώσει σημαντικά κέρδη στο πρώτο μέρος του έτους, ενώ η οικονομία συνεχίζει να επιβραδύνεται και πριν φτάσει στο κατώτατο σημείο, το οποίο πιστεύουμε ότι θα συμβεί το 2024".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης