Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ο συνεργάτης του Soros, Jim Rogers, βλέπει… επική φούσκα και οικονομική καταστροφή - Συστήνει επενδύσεις σε χρυσό και ασήμι

Ο συνεργάτης του Soros, Jim Rogers, βλέπει… επική φούσκα και οικονομική καταστροφή - Συστήνει επενδύσεις σε χρυσό και ασήμι
O Rogers έχει προβλέψει τη χειρότερη ύφεση της ζωής του εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά τόσο οι αγορές όσο και η οικονομία έχουν αψηφήσει τις σοβαρές προειδοποιήσεις του
Σχετικά Άρθρα
Σε... μαύρες προβλέψεις για την αμερικανική οικονομία προχώρησε -για ακόμα μία φορά- ο επενδυτής θρύλος, Jim Rogers. Ειδικότερα, αναμένει κατάρρευση των τιμών των assets και οικονομική καταστροφή. Ο ίδιος σχεδιάζει να επωφεληθεί ποντάροντας κατά των αγαπημένων εταιρειών της Wall Street, όπως η Tesla και η Nvidia, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.
«Τα ομόλογα είναι μια φούσκα, τα ακίνητα σε πολλές χώρες είναι μια φούσκα, οι μετοχές ετοιμάζονται για μια φούσκα», δήλωσε ο βετεράνος επενδυτής και συγγραφέας ταξιδιών στο Soar Financially σε πρόσφατη συνέντευξή του.
Ο Rogers έχει ξεφορτωθεί πολλές από τις μετοχές και τα ομόλογά του, αναμένοντας μια επώδυνη πτώση, αλλά «δεν σορτάρει ακόμα, επειδή συχνά στο τέλος υπάρχει μια εκτίναξη και τα πράγματα γίνονται πραγματικά τρελά», είπε χρακτηριστικά.

Τα προειδοποιητικά σημάδια

Παράλληλα, ο Rogers επεσήμανε τα «προειδοποιητικά σημάδια» μιας επικείμενης κατάρρευσης, όπως μια χούφτα μετοχών που τραβούν τους κύριους δείκτες προς τα πάνω φέτος, και τους αρχάριους επενδυτές που καυχιούνται σε όλους τους φίλους τους για το πόσο εύκολο είναι να βγάλουν χρήματα από τη διαπραγμάτευση μετοχών.

Σορτάρισμα στους... Magnificent 7

Ο γκουρού των αγορών, γνωστός για τη συνίδρυση του Quantum Fund και του Soros Fund Management μαζί με τον George Soros, δήλωσε ότι τον τρώει να ποντάρει εναντίον των μετοχών των «Μεγαλοπρεπών Επτά» (Magnificent 7») - Apple, Alphabet, Amazon, Microsoft, Meta, Tesla και Nvidia.
«Όταν η αγορά φτάνει στο τέλος της, οι τελευταίοι που πετάνε ψηλά είναι οι καλύτεροι σορτάκηδες», είπε. «Οι μετοχές που τα πήγαν εξαιρετικά καλά και είναι πολύ ακριβές - εκεί, ελπίζω, να είμαι αρκετά έξυπνος για να σορτάρω την επόμενη φορά».

Προβλήματα στις ΗΠΑ λόγω χρέους

Ο Rogers προέβλεψε επίσης ότι η αμερικανική οικονομία θα αντιμετωπίσει σύντομα προβλήματα ως αποτέλεσμα της διόγκωσης του χρέους της.
«Θα υποπτευόμουν ότι το επόμενο έτος τα πράγματα δεν θα φαίνονται τόσο ευτυχισμένα», είπε. Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν είναι σίγουρος αν μια ύφεση ή μια ήπια ύφεση βρίσκεται μπροστά μας, αλλά «ανησυχεί» για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει παρατεταμένη οικονομική ύφεση από την οικονομική κρίση του 2008 και ότι τα παγκόσμια φορτία χρέους έχουν διογκωθεί από τότε.
«Το επόμενο πρόβλημα πρέπει να είναι το χειρότερο στη διάρκεια της ζωής μου, διότι το χρέος είναι απλά απίστευτο», είπε χαρακτηριστικά.

Σύσταση για επενδύσεις σε πολύτιμα μέταλλα

Ο Rogers συμβούλευσε τους ανθρώπους να κατέχουν πολύτιμα μέταλλα, τα οποία τείνουν να διατηρούν την αξία τους καλύτερα από άλλα περιουσιακά στοιχεία σε περιόδους πανικού.
«Όλοι θα πρέπει να έχουν λίγο ασήμι και χρυσό κάτω από το κρεβάτι», είπε. «Κοιτάξτε, όλοι εμείς οι αγρότες ξέρουμε ότι, όταν υπάρχει μια σοβαρή καταστροφή, καλύτερα να έχετε λίγο χρυσό και ασήμι στην ντουλάπα, έτσι κι εγώ».

Ο πληθωρισμός

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Adventure Capitalist» προέβλεψε επίσης ότι ο πληθωρισμός, ο οποίος έχει ψυχρανθεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο, θα επιταχυνθεί εκ νέου σε οδυνηρά επίπεδα. Επιπλέον, κατηγόρησε την Fed ότι δεν έχει ιδέα τι κάνει και απέρριψε όλους τους ηγέτες της κεντρικής τράπεζας, εκτός από δύο, τον τελευταίο αιώνα ως ανίδεους «γραφειοκράτες και ακαδημαϊκούς».
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Rogers έχει προβλέψει τη χειρότερη ύφεση της ζωής του εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά τόσο οι αγορές όσο και η οικονομία έχουν αψηφήσει τις σοβαρές προειδοποιήσεις του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης