Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποίηση Wells Fargo: Οι επενδυτές θα απογοητευθούν το 2024 - Ταραχή στις αγορές λόγω Fed

Προειδοποίηση Wells Fargo: Οι επενδυτές θα απογοητευθούν το 2024 - Ταραχή στις αγορές λόγω Fed
Οι επικείμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ αναμένεται να εντείνουν τη μεταβλητότητα της αγοράς
Tαραχώδη πορεία για την επίτευξη του στόχου της Fed για πληθωρισμό 2%, ιδίως εάν η οικονομική επιβράδυνση είναι λιγότερο έντονη από ό,τι προβλέπεται, αναμένουν οι στρατηγικοί αναλυτές της Wells Fargo.
Καθώς το 2023 πλησιάζει προς το τέλος του, σύμφωνα με το investing.com, η Wells Fargo προβλέπει σταδιακή εξέλιξη της οικονομικής επιβράδυνσης, τονίζοντας την εξασθένηση της στήριξης από τις εύρωστες καταναλωτικές δαπάνες στις αρχές του 2024.
Οι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό το σενάριο περιλαμβάνουν την εξάντληση των πλεονασματικών υπολοίπων μετρητών της πανδημίας, την αύξηση των πιστωτικών παραβάσεων, την αυξημένη εξάρτηση από την πίστωση για τη διατήρηση των αγορών και τις ενδείξεις αδυναμίας των καταναλωτικών δαπανών στα πρακτικά των εταιρικών κερδών του τρίτου τριμήνου.

Αντιστροφή του ράλι στις μετοχές

Ως αποτέλεσμα, οι στρατηγικοί αναλυτές προειδοποιούν για την πιθανή αντιστροφή του ράλι του 2023 στις μετοχές.
"Οι επενδυτές έχουν προβλέψει μια στροφή σε μειώσεις επιτοκίων από τη Fed επτά φορές από το 2021, αλλά το ράλι στις μετοχές έχει αντιστραφεί στις τελευταίες έξι περιπτώσεις", ανέφεραν.
"Οι ελπιδοφόρες εξελίξεις κατά το μεγαλύτερο μέρος του τρέχοντος έτους κινδυνεύουν να απογοητεύσουν τους επενδυτές το 2024, καθώς οι αλυσιδωτές αδυναμίες γίνονται πιο εμφανείς".
Η άνοδος των πραγματικών επιτοκίων που σημειώθηκε το 2023 αναμένεται να ασκήσει πρόσθετη πίεση στην οικονομία το επόμενο έτος, επηρεασμένη από την καθυστερημένη επίδραση της πιστωτικής σύσφιξης της Fed.

Πότε θα μειωθούν τα επιτόκια

Η Wells Fargo προβλέπει ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει το ομοσπονδιακό επιτόκιο εντός του εύρους 5,25-5,50% έως ότου μια οικονομική επιβράδυνση ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στον πληθωρισμό, επιλέγοντας να αποφύγει πρόωρες μειώσεις επιτοκίων που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο υψηλότερο πληθωρισμό.
Παρά τις προκλήσεις αυτές, οι στρατηγικοί αναλυτές προβλέπουν κρίσιμα σημεία καμπής τόσο στον οικονομικό κύκλο όσο και στην πολιτική της Fed.
Η τράπεζα θεωρεί ότι ο αποπληθωρισμός θα αποκτήσει δυναμική μέσω μιας μέτριας οικονομικής επιβράδυνσης, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μειώσεις των επιτοκίων στο δεύτερο μισό του 2024.
Οι επικείμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, τον Νοέμβριο του 2024, αναμένεται να εντείνουν τη μεταβλητότητα της αγοράς.
"Δεδομένης της βασικής μας εκδοχής για την οικονομία, επαναλαμβάνουμε την πιο αμυντική μας καθοδήγηση για το χαρτοφυλάκιο, εστιάζοντας στην ποιότητα τόσο στις θέσεις μετοχών όσο και στις θέσεις σταθερού εισοδήματος και ασκώντας υπομονή μέχρι να εμφανιστούν σημάδια ενός νέου οικονομικού κύκλου", κατέληξαν οι στρατηγικοί αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης