Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: «Απογείωση» στις αγορές θα φέρουν οι μειώσεις επιτοκίων από τη Fed - Τι «βλέπει» ο απερχόμενος CEO

Morgan Stanley: «Απογείωση» στις αγορές θα φέρουν οι μειώσεις επιτοκίων από τη Fed - Τι «βλέπει» ο απερχόμενος CEO
Οι αγορές θα “απογειωθούν” μόλις οι επενδυτές βεβαιωθούν ότι η Fed  έχει ολοκληρώσει την αύξηση των επιτοκίων

Οι αγορές θα “απογειωθούν” μόλις οι επενδυτές βεβαιωθούν ότι η Fed  έχει ολοκληρώσει την αύξηση των επιτοκίων, εκτίμησε ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, James Gormanανέφεραν οι Financial Times την Παρασκευή.
“Το σοκ από την αύξηση των επιτοκίων πρόσφατα έβαλε φρένο στις τραπεζικές συμφωνίες (και) στις συμφωνίες των κεφαλαιαγορών. Και αυτό συμβαίνει (επειδή) δεν γνωρίζουν πραγματικά ποιο είναι το κόστος χρηματοδότησής τους”, δήλωσε ο Gorman στους FT.

Το σήμα της Fed

“Τη στιγμή που η Fed θα έχει δώσει συγκεκριμένο σήμα ότι έχει σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια, πόσο μάλλον το σημείο στο οποίο θα κάνει για πρώτη φορά μείωση των επιτοκίων, αυτές οι αγορές θα απογειωθούν”, σημείωσε.
Ο Gorman θα αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας την 1η Ιανουαρίου 2024, παραδίδοντας τα ηνία στον Ted Pick.
Οι νέοι κανόνες μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 που απαιτούν από τις τράπεζες να διαθέτουν περισσότερα κεφάλαια και να αποχωρούν από πιο επικίνδυνες δραστηριότητες έχουν κάνει το σύστημα πολύ πιο ασφαλές, δήλωσε ο Gorman στους FT, προσθέτοντας ότι “η δική τους βλακεία” είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες.
Ο Gorman υποστήριξε επίσης ότι οι υψηλού προφίλ αποτυχίες τριών περιφερειακών αμερικανικών τραπεζών φέτος ήταν “αποκλειστικά δικό τους έργο”, προσθέτοντας ότι η Credit Suisse ήταν ένα παράδειγμα διαχείρισης του λειτουργικού κινδύνου που πήγε “στραβά”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης